AVAS a cerut desfiintarea contractului lui Gigi Becali de cumparare a Avicola Iasi

Marti, 23 Ianuarie 2007, ora 01:00
1199 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut desfiintarea contractului de vanzare-cumparare prin care omul de afaceri Gigi Becali a achizitionat Avicola Iasi, a precizat luni presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Atanasiu a precizat ca s-a luat aceasta decizie deoarece nu au fost respectate conditiile contractuale. Astfel, Gigi Becali nu a facut investitiile prevazute in contract si nu a respectat cifra de afaceri obligatorie pentru fiecare an de activitate.

Gigi Becali s-a angajat, prin contractul de privatizare, sa realizeze investitii de aproape 4,2 milioane euro la Avicola Iasi, din care 2,717 milioane euro pentru dezvoltarea activitatii si 1,483 milioane euro in programul de conformare la normele de mediu.

La Avicola Iasi, omul de afaceri Gigi Becali detine pachetul majoritar de 68,10 la suta din actiuni. Becali a ajuns in posesia societatii avicole dupa ce a cumparat, pe 16 aprilie 2004, pachetul majoritar de 52,669 la suta din actiuni de la SC Koala Senior SRL, din Comanesti, judetul Bacau. AVAS detine 28,47 la suta din actiunile Avicola Iasi.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)