Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Activele Tractorul, scoase la vanzare

Activele Tractorul, scoase la vanzare
Lichidatorul Tractorul Brasov, Casa de Insolventa Transilvania Cluj-Napoca, a scos la vanzare a activele producatorului de utilaje agricole, pentru care asteapta scrisori de intentie din partea potentialilor cumparatori.

Activele scoase la vanzare sunt fabrica de tractoare, turnatoriile de fonta, de neferoase si forja, precum si mai multe active individuale, respectiv bunuri mobile si imobile.

Scrisorile de intentie vor cuprinde datele de identificare a ofertantului si activul sau activele pentru care investitorul este interesat, se arata intr-o notificare publicata, luni, in presa centrala de Casa de Insolventa Transilvania. Firma din Cluj-Napoca nu impune, in notificare, un termen limita de prezentare a interesului pentru activele Tractorul.

Casa de Insolventa Transilvania, desemnata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului lichidator al Tractorul, a anuntat recent ca va finaliza pana la 15 august procesul de valorificare a fluxului viabil al uzinei din Brasov, angajatii urmand sa-si primeasca salariile restante pana la 13 septembrie.

Procedura de lichidare voluntara va avea mai multe etape, respectiv inventarierea si evaluarea patrimoniului, stabilirea listei de creditori si vanzarea activelor, urmata de recuperarea creantelor si platile catre creditori.

Uzina Tractorul a fost inchisa in luna aprilie, odata cu disponibilizarea a circa 1.800 de salariati din totalul de peste 1.900 de persoane. Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, printre investitorii interesati sa cumpere activele Tractorul se regasesc compania indiana Mahindra&Mahindra, Gigi Becali, fratii Paunescu si Atlassib, companie condusa de omul de afaceri Ilie Carabulea. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS - 80,18%, SIF Transilvania - 17,15% si alti actionari - 2,67%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1008 ori