Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CAB judeca recursul lui George Becali la decizia prin care i s-a suplimentat pedeapsa cu 6 luni

CAB judeca recursul lui George Becali la decizia prin care i s-a suplimentat pedeapsa cu 6 luni


Curtea de Apel Bucuresti judeca vineri recursul omului de afaceri George Becali la decizia prin care Tribunalul Bucuresti a decis, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de cate trei ani de inchisoare primite de Becali si suplimentarea cu 6 luni a pedepsei rezultante.

Omul de afaceri ar urma sa execute trei ani si sase luni de inchisoare.

Procurorul DNA a cerut instantei, pe 27 iunie, aplicarea unui spor de pedeapsa de un an de inchisoare, avand in vedere infractiunile pentru care a fost condamnat.

"Consideram ca un spor de pedeapsa este justificat si se impune in acest caz. Tribunalul Bucuresti este prima instanta care analizeaza intreaga activitate a lui George Becali. Trebuie avut in vedere pluralitatea de infractiuni, respectiv sapte infractiuni pentru care Becali a fost condamnat", a spus, la acel termen, procurorul.

El a enumerat infractiunile pentru care George Becali a fost condamnat, spunand ca sunt grave si toate sunt comise impreuna cu mai multe persoane, ceea ce reprezinta circumstante agravante.

"Ultimul motiv si cel mai greu il reprezinta perioada infractionala corespunzatoare faptelor din cele trei dosare. Activitatea infractionala s-a desfasurat din 1995 pana in 2009, ceea ce inseamna 14 ani de activitate infractionala", a aratat procurorul.

George Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN si in dosarul "Valiza" si la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, suspendarea transformandu-se in executare in urma condamnarilor din celelalte doua dosare.

Pe 7 iunie a fost depusa cererea de contopire a pedepselor primite in cele trei dosare in care Becali a fost condamnat.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata in dosarul "Valiza".

De asemenea, el a fost condamnat, pe 20 mai, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

George Becali a mai primit, in luna februarie, trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane, insa instanta suprema a anulat suspendarea, astfel incat condamnarea s-a transformat in trei ani de inchisoare cu executare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1028 ori