Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania ar putea atrage mai multi investitori prin aplicarea unei cote unice de impozitare pentru toate castigurile firmelor

Romania ar putea atrage mai multi investitori prin aplicarea unei cote unice de impozitare pentru toate castigurile firmelor
Aplicarea unei cote de impozitare unice de 16% pentru toate castigurile societatilor, care sa inlocuiasca actualul sistem care prevede taxarea cu 16 la suta a profitului la care se adauga o cota de 16 procente aplicata dividendelor, ar putea stimula atragerea de investitori straini in Romania, considera reprezentanti ai mediului juridic.

In prezent, societatile din Romania platesc un impozit pe profit de 16 la suta, la care se adauga un impozit pe dividende, platit prin retinerea la sursa.

'Prin modificarea CF, societatile acestea ar putea plati un impozit pe venit de 16 la suta si, astfel, ar putea fi stimulate companiile straine sa-si localizeze afacerile in Romania', a declarat prof.univ. al Facultatii de Drept Bucuresti, Gheorghe Piperea.

Acesta a dat exemplul tarilor precum Malta sau Cipru (considerate paradisuri fiscale) unde datorita impozitelor mici practicate, de trei - patru la suta, foarte multi investitori isi inregistreaza societatile.

Avocatul a precizat ca actualul Cod Fiscal are anumite lacune de reglementare care nu stimuleaza atragerea de investitii. Totodata, acesta este de parere ca deficitul mare al balantei comerciale este determinat de faptul ca Romania nu produce, ci este un consumator net.

'Cele 9 miliarde de euro introduse anul trecut in Romania prin investitii straine directe au fost directionate doar spre constructii si speculatii imobiliare', a conchis Piperea.
Conferinta Internationala Dreptul Afacerilor se desfasoara in perioada 13-14 aprilie la Bucuresti si isi propune sa ofere un set de principii si repere in domeniul dreptului afacerilor, a dreptului societatilor comerciale si a procedurilor de insolventa.

Conferinta este organizata de SC Ring Technology SRL in colaborare cu Societatea de Avocati Piperea & Asociatii si Universitatea din Bucuresti - Facultatea de Drept.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 804 ori