Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de romani sunt in stare de faliment personal

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 08:59
1755 citiri
Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de romani sunt in stare de faliment personal

Peste 850.000 de persoane fizice sunt in situatia de faliment personal de peste patru ani, iar in cazul in care s-ar fi aplicat Legea falimentului personal, aceste persoane ar fi beneficiat de o descarcare de datorii in cazul unui faliment scuzabil, a declarat, joi, avocatul Gheorghe Piperea, prezent la o conferinta despre Codul Insolventei.

"In alta ordine de idei, presupunand ca se intinde pe mai mult de doi ani, chiar daca se pune in vanzare casa, ii este permis sa stea acolo pana reuseste sa isi gaseasca o alta casa, eventual cu chirie, astfel incat sa nu fie aruncat in strada. De asemenea, se poate derula o reorganizare judiciara ca la firme, care presupune sau nu taieri de datorii, dar presupune si o disciplina fiscala, un control, o monitorizare si o reinsertie sociala si economica", a spus Gheorghe Piperea.

Proiectul Legii falimentului personal este in analiza la Camera Deputatilor

Acesta a precizat ca proiectul Legii falimentului personal pe care l-a elaborat se afla in analiza la Camera Deputatilor.

Totodata, avocatul Piperea a afirmat ca nu intelege motivul pentru care FMI sau Comisia Europena se opun acestei legi din moment ce aceasta se aplica in alte tari.

Ziarul Bursa, in parteneriat cu Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI), organizeaza, joi, conferinta 'Codul insolventei'.

Temele discutate in cadrul conferintei vizeaza propunerile legislative pentru noul Cod, stadiul lucrarilor in Parlament ale noului Cod al Insolventei, transformarea creantelor in actiuni - o solutie pentru reorganizare, cine pierde si cine castiga/creante garantate-creante chirografare, finantarea companiilor in insolventa, restructurarea companiilor - solutie de redresare a economiei precum si implicatiile insolventei asupra mediului de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea faliment, #faliment personal, #lege piperea, #lege parlament , #stiri Gheorghe Piperea