Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Au magistratii salarii prea mari?

Au magistratii salarii prea mari?

"Asteptarile noastre sunt absolut gresite. Romanii considera ca, daca magistratii, in special judecatorii, sunt privilegiati din perspectiva salarizarii, in justitie ar trebui sa se vada si rezultate deosebite", a declarat, in cadrul emisiunii From the Top, avocatul Florin Dutu de la "Voicu & Filipescu".

Salariile magistratilor nu garanteaza performanta justitiei

Judecatorii nu sunt tratati ca o putere in stat; nu sunt platiti ca atare. Nu este vorba doar de interesul sau aici, noi toti ar trebui sa fim interesati ca judecatorii sa fie independenti, sa nu aiba tentatii de alta natura", crede avocatul Gheorghe Piperea, de la "Piperea si Asociatii".

Pe de alta parte, Florin Dutu considera ca s-a creat un cerc vicios in justitie. Magistratii protesteaza ca au salarii mici si conditii insuficiente, iar, de cealalta parte a baricadei, societatea vrea rezultate si dovezi de competenta.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1649 ori
Citeste mai multe desprejudecatori magistrati salarii