TVA de 5% la alimentele de baza?

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 11:57
1624 citiri
TVA de 5% la alimentele de baza?

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD+PC si PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de baza, cum ar fi painea, carnea, laptele, uleiul vegetal si zaharul, Camera fiind forul decizional, transmite Mediafax.

Initiativa legislativa semnata de mai multi deputati si senatori PSD+PC si PNL a fost respinsa de Senat, dar a trecut marti, aceasta fiind adoptata de Camera Deputatilor, in sesiunea de vot final, cu unanimitate, respectiv 290 de voturi "pentru".

Initiativa legislativa priveste aplicarea TVA de 5% la alimentele de baza, considerandu-se ca acesta este unul dintre mijloacele de mentinere a nivelurilor preturilor la alimente precum painea, carnea, laptele, uleiul vegetal si zaharul.

"In plen a fost adoptata, la vot final, initiativa noatra de reducere a cotelor de TVA pentru produsele alimentare de baza. Iata ca deja unul dintre obiectivele programului de guvernare lansat la Congres a fost atins", a declarat, miercuri, presedintele Comsiei de Buget-Finante din Camera, deputatul PSD Viorel Stefan.

El a sustinut ca initiativa PSD+PC si PNL a fost votata marti si de catre ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, prezent la vot. 

"Initiativa legislativa va intra in vigoare de la momentul publicarii in Monitorul Oficial", a mai spus Viorel Stefan.

Intrebat daca PDL a votat aceasta initiativa a opozitiei dintr-o eroare, Viorel Stefan a precizat ca Guvernul si-a asumat in cunostinta de cauza acest demers.

"Sunt putin derutat. Dezbaterile in plen au avut loc intr-un moment in care noi nu eram in sala, sedinta fiind condusa de Roberta Anastase. Faptul ca, urmare a acestei dezbateri, a condus la un vot favorabil initiativei, ne face sa credem ca Guvernul si-a asumat in cunostinta de cauza aceste demers", a mai spus Viorel Stefan.

In punctul de vedere transmis Parlamentului, Guvernul precizeaza ca nu sustine acest proiect de lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alimente, #parlament, #tva , #stiri Gheorghe Ialomitianu