The Economist: remanierea, o ceremonie de Oscar

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 23:50
1314 citiri
The Economist: remanierea, o ceremonie de Oscar

Remanierea Guvernului roman este comparata cu o gala a premiilor Oscar pe blogul saptamanalului britanic The Economist, care comenteaza ca principalul motiv al acestei schimbari este motiunea de cenzura cu care Guvernul este amenintat de opozitie, informeaza Mediafax.

 "A fost ca o ceremonie de Oscar. Unii dintre castigatori au fost surprinsi, chiar emotionati pana la lacrimi, dar foarte bucurosi ca au fost considerati merituosi", se poate citi pe blogul publicatiei britanice.

"Este greu pentru mine, nu ma asteptam sa primesc acest post ... Dar sunt pregatit, altfel nu l-as fi acceptat", a declarat noul ministru roman de Finante, Gheorghe Ialomitianu, la preluarea postului. Este putin probabil insa ca aceasta remaniere sa rezolve lupta interna din interiorul Partidului Democrat Liberal, sustine publicatia.

Principalul motiv pentru care premierul Emil Boc a efectuat aceste schimbari a fost evitarea votarii unei motiuni de cenzura cu care Guvernul sau este amenintat de opozitie.

The Economist subliniaza ca ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost inlocuit cu fostul ministru pentru Integrare Europeana, in incercarea de a mari absorbtia fondurilor europene, pe care Berceanu a recunoscut ca ii este "prea greu" sa le obtina.

"In majoritatea tarilor foste comuniste fondurile europene sunt cheltuite in special pe drumuri si aeroporturi", comenteaza publicatia, amintind ca reteaua de cai ferate a Romaniei este intr-o stare "ingrozitoare", iar constructia de autostrazi a fost oprita. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economist, #remaniere, #oscar, #boc , #stiri Gheorghe Ialomitianu