Taxele si impozitele nu cresc. TVA ramane la 24% (Gheorghe Ialomitianu)

Vineri, 12 August 2011, ora 13:49
1387 citiri
Taxele si impozitele nu cresc. TVA ramane la 24% (Gheorghe Ialomitianu)

Impozitele si taxele nu vor creste intre 2012-2014, iar TVA-ul va ramane la 24%, a precizat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, care a mai subliniat faptul ca obiectivele strategiei fiscal-bugetare va fi consolidarea fiscala si iesirea din procedura de deficit excesiv, informeaza NewsIn.

"Obiectivele strategiei fiscal-bugetare pe 2012-2014 sunt urmatoarele: continuarea consolidarii fiscale si iesirea din procedura de deficit excesiv.

Referitor la impozite si taxe, nu vor creste. O singura conditie, vom continua impozitarea pentru case si masini. Ma refer la impozite si taxe locale. Nu vom majora impozitul pe venit, va ramane 16%.

Nu ne putem permite sa reducem cota de TVA, care va ramane 24%", a precizat ministrul.

Ialomitianu a adaugat ca institutiile publice au in continuare un numar mare de functionari.

"Cuvantul de baza este prudenta. Nu ne putem permite sa dam frau liber cheltuielilor publice. In institutiile publice inca avem un numar mare de functionari.

Deci statul trebuie sa fie mai suplu, sa functioneze cu un numar mai mic.

Nu ne-am propus sa dam afara 100.000, 200.000. Ne-am propus sa avem grija cu angajarile in sectorul bugetar", a mai spus ministrul Finantelor.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#impozite, #taxe, #strategie fiscal bugetara 2012, #deficitbugetar, #tva, #angajari sector bugetar , #stiri Gheorghe Ialomitianu