Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul de Lege privind OUG 50, adoptat pe articole

Proiectul de Lege privind OUG 50, adoptat pe articole

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, pe articole, proiectul de lege privind OUG 50, cu modificarile cuprinse in raportul suplimentar elaborat de Comisia de Buget-Finante, urmand ca votul final sa fie dat joi dimineata, incepand cu ora 09.00, informeaza Mediafax. 

Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a precizat ca joi la ora 9.00 va fi dat votul final pe proiectul de lege privind OUG 50 in cadrul sedintei de plen a Camerei.

El a precizat ca de la ora 9.30 va fi convocat plenul comun al Senatului si Camerei pentru dezbaterea si supunerea la vot a motiunii de cenzura pe asumarea Legii-cadru a salarizarii.


Anterior, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a dat asigurari ca daca OUG 50 va fi votata in forma Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Comisia Europeana nu va avea motive pentru a declansa procedura de infringement.


"Guvernul a dat OUG 50, prin care a vrut sa restabileasca drepturile clientilor in contractele cu bancile.


Bancile au sesizat Comisia Europeana ca ar fi vorba de incalcarea unei directive UE. Procedura este urmatoarea: Comisia Europeana instiinteaza tara respectiva, cere lamuriri daca aceste lucruri sunt corecte.


Noi vom instiinta UE ca nu am incalcat Directiva 48, legat de problema relatiilor dintre banci si clienti si cred ca, cu amendamentele propuse de catre colegii din Comisie, am rezolvat aceasta problema, sa asiguram respectarea dtrepturilor clientilor si sa asiguram stabilitatea financiara a bancilor", a declarat ministrul Finantelor.


El a mai spus ca, daca se va da votul final pe proiectul de lege asa cum a fost discutat in Camera Deputatilor, "Romania nu va avea nicio problema cu Uniunea Europeana", respectiv nu va fi declansata procedura de infringement.


Comisia de Buget-Finante a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind ca Ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, care raman zero, ca refinantarea se negociaza si ca CAR-urile nu intra sub incidenta actului.


Deputatii PSD si PNL au parasit plenul Camerei Deputatilor, miercuri seara, dupa ce Comisia de buget-finante a intocmit raport suplimentar la OUG 50. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1181 ori
Citeste mai multe despreoug 50 credite banci ce