PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptata a TVA de la 24% la 19%

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 13:36
1691 citiri
PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptata a TVA de la 24% la 19%

PDL va depune, miercuri, la Camera Deputatilor, un proiect de lege care cuprinde masuri fiscale pentru stimularea consumului si relansarea activitatilor economice, a anuntat Gheorghe Ialomitianu, aratand ca democrat-liberalii propun reducerea TVA, treptat, de la 24% la 19%.

"Pin aceasta propunere legislativa dorim ca politica de relaxare fiscala sa se realizeze cu ajutorul componentei TVA, prin reducerea cotei standard a acestei taxe in doua etape, distinct: cu 2 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015 si cu 3 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2016. Mai mult, pentru ca cea mai mare parte a consumului este orientat catre produsele de baza, agro-alimentare, propunem ca aceasta categorie de consum sa intre in categoria cotelor reduse de TVA, tot in doua etape: cu 7 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015 si cu 8 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2016, pana la atingerea cotei reduse a TVA de 9%", a precizat Gheorghe Ialomitianu, fost ministru al Finantelor, intr-o conferinta de presa.

PDL propune taxarea inversa a sectorului constructiilor

Ialomitianu a mai spus ca, pentru a sprijini sectorul constructiilor, PDL propune taxarea inversa a acestui sector si scutirea de la plata impozitului datorat pentru constructiile noi, finalizate, pana la momentul in care acestea vor intra in circuitul economic prin vanzare, inchiriere sau alte operatiuni generatoare de venituri.

Gheorghe Ialomitianu a explicat de ce democrat-liberalii nu au luat aceste masuri privind TVA atunci cand erau la guvernare. "Atunci era nevoie de stabilitate financiara. Acum Romania are stabilitate financiara si se poate ajunge cu TVA de la 24% la 19%. Contextul, acum, este favorabil", a adaugat Ialomitianu.

#pdl tva, #reducere tva, #Ialomitianu TVA , #stiri Gheorghe Ialomitianu