Nu se intentioneaza cresterea salariilor de la 1 oct. (Voinescu)

Luni, 01 August 2011, ora 14:44
1201 citiri
Nu se intentioneaza cresterea salariilor de la 1 oct. (Voinescu)

Purtatorul de cuvant al PDL a declarat ca nu s-a discutat in coalitie despre cresterea salariilor bugetarilor, subliniind ca in niciun caz nu se va lua aceasta masura de la 1 octombrie, ci incepand cu 1 ianuarie 2012, conform NewsIn.

"In coalitie astazi nu s-a discutat subiectul cresterii salariilor. Nimeni nu are in intentie ca de la 1 octombrie sa existe o crestere a salariilor", a subliniat Sever Voinescu.

"Evident ca din punct de vedere politic toata lumea isi doreste ca prosperitatea sa fie cea mai importanta caracteristica a vietii romanilor, evident ca orice om politic isi doreste sa fie parte a unei coalitii sau guvern care acorda mijloace de trai suplimentare sau posibilitatea accesului la mijloace de trai suplimentare pentru toti romanii.

Dar avem o responsabilitate a echilibrului economic national, a bugetului", a adaugat el, precizand ca PDL nu are dreptul sa cedeze "primelor impulsuri populiste".

"Nimeni in coalitie, cel putin la discutia de astazi, nu a dat semne de slabiciune populista. Toata lumea in coalitie intelege exact care sunt imperativele economice in acest moment", a mai spus Voinescu.

El a sustinut ca discutiile care vizeaza majorarea salariilor "urmeaza a avea loc si nu pot avea sens decat dupa 1 ianuarie", cand cresterile pot fi fundamentate pe o crestere economica, tinand cont si de inscrierea in tinta de deficit pe 2012 si de evolutiile crizei economice globale.

Premierul Emil Boc a afirmat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca in cadrul coalitiei nu s-a discutat despre majorarea salariilor bugetare din octombrie 2011, precizand ca obiectivul in acest sens este 1 ianuarie 2012.

"Nu s-a discutat nimic de majorarea salariilor in luna octombrie, nu a fost o asemenea discutie in cadrul coalitiei. Obiectivul nostru este ca incepand cu 1 ianuarie sa incepem recuperarea salariala, dar aceasta depinde de cresterea economica, de incadrarea in plafonul de bani alocati pentru 2012 si aceste lucruri se vor discuta la legea bugetului din 2012", a spus Boc, referindu-se la informatiile din mass-media despre marirea salariilor de la 1 octombrie 2011.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat luni ca in acest moment discutia despre majorarea salariilor este prematura.

"E prematur sa discutam despre majorarea salariilor", a spus Ialomitianu.

El a precizat ca prioritara este rectificarea bugetara, iar obiectivul ei "se refera la bani pentru investitii, cu ocazia rectificarii vom da bani pentru investitii".

#salariu, #majorare salariu, #crestere salariu, #salariu bugetar, #voinescu salariu , #stiri Gheorghe Ialomitianu