Ministrul de Finante cere derogare in privinta taxarii inverse

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 18:18
1287 citiri
Ministrul de Finante cere derogare in privinta taxarii inverse

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu a discutat la Bruxelles despre acordarea unei derogari privind aplicarea taxarii inverse pentru anumite sectoare si produse unde se inregistreaza un nivel ridicat al fraudei fiscale, se arata intr-un comunicat de marti al MFP citat de Newsin. 

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu a avut, luni, o intalnire la Bruxelles cu Algirdas Semeta, comisar pentru impozitare, vama, anti-frauda si audit, cu care a discutat despre posibilitatea aprobarii unei derogari in privinta taxarii inverse.

"Un subiect abordat in cadrul intalnirii a fost solicitarea Romaniei pentru o derogare privind aplicarea taxarii inverse pentru anumite sectoare si produse unde se inregistreaza un nivel ridicat al fraudei fiscale, ministrul finantelor publice reiterand interesul autoritatilor romane pentru o procesare rapida de catre Comisia Europeana a solicitarii respective", se spune in comunicat.

De asemenea, Ialomitianu a reiterat angajarea actualului guvern al Romaniei in gasirea celor mai bune solutii pentru combaterea evaziunii fiscale si a multumit Comisiei Europene pentru sprijinul constant acordat, prin trimiterea unor experti DG TAXUD in Romania, care sa analizeze situatia la fata locului si, pe baza experientei indelungate si lectiilor invatate de alte state membre, sa faca propuneri de masuri aplicabile in cazul nostru.

Totodata, Gheorghe Ialomitianu si Alexandru Nazare, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, au participat luni la cea de-a patra reuniune a Task force-ului privind guvernanta economica a Uniunii Europene, grup condus de Presedintele Consiliului, Herman van Rompuy.

Discutiile s-au concentrat pe urmatoarele aspecte: o mai mare importanta acordata criteriului datoriei in cadrul procedurii de deficit excesiv, dezvoltarea unui nou sistem de sanctiuni la nivel european si un nou cadru de supraveghere macroeconomica.

In contextul discutiilor din Task force, a fost din nou abordat si modul in care se reflecta cheltuielile legate de reforma sistemului de pensii la calculul deficitului bugetar si a datoriei - urmare propunerilor facute de noua state membre, printre care si Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru, #finante, #taxa inversa, #ialomitianu , #stiri Gheorghe Ialomitianu