Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP spune ca s-au facut demersuri pentru marirea salariilor

MFP spune ca s-au facut demersuri pentru marirea salariilor

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a comunicat participantilor la protest ca s-au facut demersuri ca salarizarea personalului ministerului sa se ridice la nivelul de salarizare din celelalte institutii bugetare, prin Legea de aprobare a modificarilor Ordonantei Guvernului nr.1/2010, informeaza NewsIn.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a transmis un comunicat ca reactie la protestul de miercuri care are loc la sediul ministerului.

"Cunoscand situatia dificila a angajatilor, in urma cu aproximativ o luna, Ministrul Finantelor Publice - Gheorghe Ialomitianu a facut demersuri ca prin Legea de aprobare a modificarilor Ordonantei Guvernului nr.1/2010 salarizarea personalului ministerului finantelor publice sa se ridice la nivelul salarizarii din celelalte institutii bugetare. In acest moment, proiectul de modificare este in plenul Camerei Deputatilor pentru a fi supus votului final. Actul normativ isi va produce efectele imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata in comunicat.


MFP sustine ca salariile angajatilor din minister se claseaza pe ultimul loc in sistemul bugetar.


Pana in luna iulie 2010, salariul unui angajat al Ministerului Finantelor Publice era compus din salariul de baza plus stimulente, care, conform legii, se acordau in functie de reultatele fiecarui angajat.


In timp, stimulentele au devenit parte a venitului fiecarui angajat.


"De altfel, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a comunicat demersurile facute tuturor participantilor la protest si a raspuns tuturor intrebarilor care i-au fost adresate. Mai mult, a desemnat o echipa din conducerea ministerului pentru a continua discutiile cu reprezentantii angajatilor", se mai arata in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1012 ori
Citeste mai multe despresalarii demersuri majorare mfp