MFP renunta la 20% din personal

Marti, 01 Martie 2011, ora 13:12
1960 citiri
MFP renunta la 20% din personal

Cel putin 20% din cei 32.000 de angajati ai Ministerului Finantelor Publice si ai structurilor subordonate vor fi disponibilizati, a declarat Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu pentru EVZ, citat de NewsIn. 

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca va urma o reducere de personal de cel putin 20% in randul celor peste 32.000 de angajati ai ministerului si ai structurilor subordonate.

Ialomitianu a anuntat, de asemenea, infiintarea unei comisii "care va analiza activitatea fiecarui lucrator din Vama si Garda", in vederea indepartarii persoanelor "care au in sange ilegalitatile".

Comisia ar urma sa fie infiintata dupa ce se va aproba actul normativ care prevede restructurarea ANAF, proces care cuprinde "unificarea structurilor ANAF de la nivel central si local, atat Garda Financiara, cat si Vama urmand sa fie departamente ale ANAF", potrivit sefului Finantelor.

In prezent, un director executiv adjunct in Ministerul Finantelor Publice si in structurile Fiscului primeste un salariu de 72 de milioane de lei vechi pe luna, " mai mult decat ministrul de finante", spune Ialomitianu, citat de Evenimentul zilei.

"Vreau ca oamenii din Finante sa fie platiti bine. Si nu cred ca au motive sa nu desfasoare activitatea in mod corespunzator", a mai precizat ministrul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Finantelor Publice, # disponibilizari, # reduceri de personal, # reduceri de personal mfp, # mfp , #stiri Gheorghe Ialomitianu