Masurile fiscale vor fi discutate cu patronatele

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 16:28
1134 citiri
Masurile fiscale vor fi discutate cu patronatele

Gheorghe Ialomitianu, Ministrul Finantelor Publice, a asigurat ca orice masura pe care o va lua ca fi discutata cu patronatele, dar nu a putut garanta respectarea prevederii din Codul Fiscal potrivit careia toate modificarile trebuie anuntate cu sase luni inainte, conform NewsIn.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi ca nu poate sa garanteze respectarea prevederii din Codul Fiscal potrivit careia orice modificare trebuie anuntata anterior cu sase luni, insa a dat asigurari ca orice masura pe care o va lua va fi discutata cu patronatele.

"Imi doresc sa respectam articolul acela din Codul Fiscal, ca orice modificare fiscala sa fie anuntata cu cel putin sase luni inaninte. Ati vazut ca in 2010 am fost nevoiti sa luam masura aceea fiscala privind cresterea TVA-ului dupa ce Curtea Constitutionala a respins o masura de ajustare a cheltuielilor. As dori ca si masurile bune, si masurile mai putin bune pentru mediul de afaceri sa fie luate in timp. Nu pot sa ma angajez ca respectam acel articol din Codul Fiscal, dar ma angajez ca orice masura pe care o luam in domeniul fiscal sa fie discutata inainte cu patronatele, consilierii fiscali", a spus Ialomitianu.

Pe de alta parte, el a declarat ca spera ca prevederile din Codul Fiscal "vor fi batuie in cuie" dupa ce va pleca din minister.

"Am infiintat si un Consiliu Fiscal la nivelul Ministerului de Finante. Orice modificare sa fie discutata cu specialistii si reprezentantii mediului de afaceri. Imi doresc ca dupa ce plec de la Ministerul de Finante, acel articol sa fie batut in cuie si sa fie luat in serios", a mai spus Ialomitianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#fiscalitate, #masuri fiscale, #patronate, #ministerul finantelor publice, #gheorghe ialomitianu, #codul fiscal , #stiri Gheorghe Ialomitianu