Ialomitianu vrea relatii mai bune intre ANAF si mediul de afaceri

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 17:52
1252 citiri
Ialomitianu vrea relatii mai bune intre ANAF si mediul de afaceri

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a promis, marti, imbunatatirea relatiei dintre ANAF si reprezentantii mediului de afaceri, aceasta fiind principala problema semnalata de contribuabili in cadrul intalnirii la care a participat la Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

Gheorghe Ialomitianu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca va avea in lucru un ordin de ministru care va obliga ca orice modificare in situatia fiscala sa fie comunicata agentului economic in timp util. 

"Principala problema semnalata de contribuabilii prezenti la intalnire a fost imbunatatirea relatiei dintre ANAF si mediul de afaceri, o comunicare mai buna. O sa am in lucru un ordin de ministru prin care oblig ca orice modificare in situatia fiscala, stingere de obligatii, probleme privind continutul unei declaratii, sa fie comunicata agentului economic in timp util.

O alta problema este sa acceleram rambursarile de TVA. Mai trebuie sa lucram la mentalitatea unor colegi din control, din Garda Financiara, o metoda foarte buna fiind ca cei din directiile de finante sa se intalneasca periodic cu mediul de afaceri", a spus Ialomitianu. 

El a afirmat ca, in opinia sa, "dialogul reprezinta calea cea mai buna de a imbunatati relatiile".

La intalnire au participat prefectul de Cluj, Florin Stamatian, deputatii PDL Daniel Buda, Petru Calian si Adrian Gurzau, secretarul de stat in MFP Dan Lazar, reprezentanti ai agentilor economici mari contribuabili si contribuabili mijlocii din Cluj si judetele invecinate.

#anaf, #mediu afaceri, #rambursare tva, #gheorghe ialomitianu , #stiri Gheorghe Ialomitianu