Ialomitianu: Votul la reducerea TVA a fost o eroare

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 12:35
1258 citiri
Ialomitianu: Votul la reducerea TVA a fost o eroare

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, miercuri, ca la votul privind proiectul de lege privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza a fost "o eroare", el precizand ca a fost vorba despre un vot "pentru raportul de respingere", precizeaza Mediafax.

"S-a pus problema unui raport de respingere si votul a fost pentru raport de respingere", a subliniat Ialomitianu, care este deputat si a votat in favoarea proiectului de lege privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza.

Ministrul Finantelor a precizat ca, in acest moment, sunt doua solutii: fie presedintele tarii retrimite legea in Parlament, fie Guvernul corecteaza actul normativ.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD+PC si PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de baza, cum ar fi painea, carnea, laptele, uleiul vegetal si zaharul, Camera fiind forul decizional.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu a declarat agentiei MEDIAFAX ca parlamentarii PDL si UDMR nu au stiut ce voteaza atunci cand au decis scaderea TVA la alimentele de baza si ca taxa nu poate scadea pentru ca s-ar incalca acordul cu Fondul Monetar International.

Deputatul PDL Iustin Cionca a declarat la randul sau, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca PDL a votat din greseala cele doua proiecte privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, precizand ca parlamentarii partidului vor depune o initiativa de anulare a acestora.

El a sustinut ca a fost o neintelegere intre reprezentantii comisiilor care au facut raportul si liderul grupului deputatilor PDL.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, ca isi asuma greseala privind votarea de catre PDL a celor doua proiecte de lege privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

#vot eroare tva alimente reducere neimpozitare pensii , #stiri Gheorghe Ialomitianu