Ialomitianu: urmeaza disponibilizari si in 2011

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 11:38
1800 citiri
Ialomitianu: urmeaza disponibilizari si in 2011

Bugetarii nu au scapat de concedieri nici in 2011, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, anuntand noi planuri de disponibilizari, in sectoarele unde cheltuielile cu personalul sunt prea mari. 

"In unele locuri vom avea reduceri de personal, pentru ca sunt cheltuieli foarte mari, care nu se justifica. Nu se pune problema sa nu ne incadram in acea cifra de 1,2 milioane (de bugetari - n.r.)", a declarat Gheorghe Ialomitianu, marti, dupa ultima sedinta de Guvern din acest an.

Ministrul Finantelor
a facut precizari si cu privire la modificarea fondurilor de garantare a depozitelor bancare.

Astfel, se majoreaza nivelul garantiei pentru depozitele bancare de la 50.000 de euro la 100.000 de euro, de acest lucru beneficiind si persoanele juridice si cele fizice.

Potrivit lui Ialomitianu, avand in vedere ca aceste garantii se aduna din cotizatia institutiilor de credit, cotizatii care sunt deductibile, va exista si un impact negativ la bugetul de stat, de 590 de milioane de lei. Totusi, ministrul a adaugat ca aceasta pierdere este acoperita din accize, prin urmare se respecta Legea responsabilitatii fiscale.

Citeste stirea integral pe Ziare.com.

#bugetari, #disponibilizari, #gheorghe ialomitianu , #stiri Gheorghe Ialomitianu