Ialomitianu: Reducerea TVA nu este posibila in urmatorii patru ani

Luni, 28 Februarie 2011, ora 13:14
1651 citiri
Ialomitianu: Reducerea TVA nu este posibila in urmatorii patru ani

Ministrul de finante, Gheorghe Ialomitianu, a spus, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, ca in urmatorii trei-patru ani nu este posibila reducerea TVA, pentru ca ar fi pusa in pericol plata salariilor si a pensiilor, iar reduceri ar trebui sa urmeze in zona contributiilor sociale, anunta NewsIn.

"TVA reprezinta un element de baza pentru buget si e greu sa luam o decizie sa reducem aceasta taxa, pentru ca altfel punem in pericol plata salariilor, a pensiilor, alocarile pentru investitii...In trei-patru ani nu cred ca e posibil sa reducem TVA.

Chiar daca partidele de opozitie spun ca au un program de reducere a TVA, este greu de luat o decizie, pentru ca trebuie sa asiguram functionarea institutiilor statului. E o sursa importanta pentru buget. Reduceri ar trebui sa urmeze in zona contributiilor sociale", a precizat Ialomitianu.

Pe de alta parte, acesta a mentionat ca in Romania esti cu adevarat bogat atunci cand intri in "Top 300 Capital" al celor mai avuti romani, iar cei prezenti in acest top reprezinta grupul tinta al ANAF pentru controlul averilor.

"Oamenii bogati sunt cei care se gasesc in Topul celor 300. Persoanele care au averi foarte mari si vor fi prezente in Top 300 reprezinta grupul-tinta al ANAF.

Vom verifica daca aceste persoane au venituri declarate si daca nu le au, vor fi supuse controlului", a spus ministrul de finante.

La inceputul lunii ianuarie, Gheorghe Ialomitianu declarase ca in cadrul departamentului privind controlul veniturilor nedeclarate, care va fi constituit la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), vor lucra 30 - 40 de persoane specializate in investigatii fiscale si IT.

Ministrul finantelor mentionase la acea data ca grupul tinta vizat va fi format din persoane cu averi mari sau cheltuieli mari, care nu au declarat venituri, iar impozitul va fi de 16%.

#ialomitianu, #reducerea tva , #stiri Gheorghe Ialomitianu

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”