Ialomitianu: listele cu stimulente nu sunt inca finalizate

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 00:34
1196 citiri
Ialomitianu: listele cu stimulente nu sunt inca finalizate

Listele cu personalul din Ministerul Finantelor si institutiile subordonate nu au fost finalizate, pentru ca directiile teritoriale au cerut lamuriri suplimentare, a declarat luni ministrul de resort, Gheorghe Ialomitianu, aratand ca valoarea stimulentelor va depinde de fondurile constituite, potrivit Mediafax. 

"Unele liste nu sunt finalizate pentru ca cei din teritoriu au cerut lamuriri. Vom avea o repartizare pe baza de performanta (...) Nu am primit listele din toate judetele. Noi am repartizat un coeficient si, in functie de fondurile constituite, se vor acorda stimulente doar pe baze de performanta", a afirmat Ialomitianu, intrebat care sunt judetele cu cele mai mari fonduri pentru stimulente.

Ministrul Finantelor Publice declarase anterior ca are informatii privind intentia unor directori din teritoriu, dar si din aparatul central, de a se propune pentru primele pozitii la stimulente.

"Am informatii, am informatii ca sunt directori si din minister si din teritoriu care s-au trecut in fruntea listelor cu fondul de salarii pentru stimulente la valoare cea mai mare si le atrag atentia.

Comisia va verifica. Pentru ca directorii nu trebuie sa fie beneficarii acestor stimulente, pentru ca nu au rezultate. Multi dintre ei nu au rezultate", a spus Ialomitianu.

La randul sau, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a aratat ca le-a cerut comisarilor sefi din Garda Financiara sa nu acorde stimulente acelor comisari care in lunile vizate nu au facut altceva decat "sa dea amenzi unor societati comerciale".

"Legea prevede azi posibilitatea acordarii unor stimulente de pana la trei salarii. Nu voi acorda sume mai mari de 1,5 salarii de baza pe salariat. Cel mai performant trebuie sa ia 1,5 salarii, iar cel mai slab zero", a spus Blejnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ialomitianu, #liste, #stimulente , #stiri Gheorghe Ialomitianu