Ialomitianu, in discutii cu reprezentantii ANAF privind restructurarea Agentiei

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 15:27
1584 citiri
Ialomitianu, in discutii cu reprezentantii ANAF privind restructurarea Agentiei

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a avut miercuri prima intalnire de lucru cu reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru a analiza nivelul incasarilor la bugetul general pe fiecare judet in parte si actiunile de combatere a evaziunii si fraudei fiscale, potrivit NewsIn.

La sedinta au participat si directorii executivi ai directiilor finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, comisarii sefi ai sectiilor judetene ale Garzii Financiare si directorii executivi ai directiilor regionale si judetene pentru accize si operatiuni vamale, potrivit unui comunicat emis de Agentie.

Ministrul Ialomitianu a subliniat in cadrul intalnirii ca scopul ANAF si al institutiilor subordonate este unul singur, si anume incasarea de bani la bugetul de stat.

"Sarcina fiecarei institutii subordonate este de a recupera creantele statului, iar rezultatele obtinute in combaterea evaziunii si fraudei fiscale sa se concretizeze in incasari la bugetul general consolidat.

Totodata, pana la sfarsitul acestui an trebuie sa ne concentram astfel incat nivelul de 32% in PIB al incasarilor bugetare sa creasca.

In teritoriu, Directia Generala a Finantelor Publice, Garda Financiara si Vama trebuie sa formeze o singura echipa", a spus Ialomitianu.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, le-a reamintit reprezentantilor Agentiei Fiscale din teritoriu importanta incasarii de sume la bugetul de stat si a dispus sa se efectueze o analiza a eficientei administratiilor fiscale din teritoriu avand in vedere costul colectarii (lei cheltuiti de la bugetul de stat pentru un milion de lei incasati) astfel incat, in cel mai scurt timp, sa se desfiinteze/comaseze acele administratii financiare ineficiente sau care sunt foarte apropiate din punct de vedere geografic, se mai arata in comunicatul emis de ANAF.

Totodata, presedintele Agentiei le-a solicitat comisarilor sefi ai Garzii Financiare sa-si eficientizeze activitatea si sa utilizeze noile atributii dobandite anul acesta de catre institutia pe care o reprezinta, si anume luarea deciziilor de masuri asiguratorii atunci cand exista pericolul instrainarii si risipirii patrimoniului in cazul faptelor de evaziune fiscala si oprirea in trafic a autovehiculelor de transport pentru identificarea transporturilor ilicite de marfuri.

Un alt subiect discutat in cadrul sedintei de miercuri a fost constituirea unei baze de date unice, prin integrarea bazei de date detinuta de structurile de administrare cu cele ale Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor, se mai arata in comunicat.

 

#ialomitianu, # anaf, # restructurare , #stiri Gheorghe Ialomitianu