Ialomitianu: Guvernul nu vrea sa creasca nivelul fiscalitatii

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 17:46
1210 citiri
Ialomitianu: Guvernul nu vrea sa creasca nivelul fiscalitatii

Ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu a afirmat ca singura crestere a poverii fiscale pe care si-o propune Guvernul este introducerea unui impozit pe terenurile agricole nelucrate, imediat dupa ce se va ajunge la un acord cu Banca Mondiala in aceasta chestiune, potrivit NewsIn.

Ministrul a negat ca planul de convergenta privind intrarea Romaniei prevede cresterea unei serii de impozite. "In programul de convergenta se prezinta ceea ce s-a facut in 2010, ceea ce se face in 2011 si ce se va face in urmatorii trei ani.

Nu avem prevazuta o majorare a impozitelor si taxelor. Se discuta cu Ministerul Agriculturii impozitarea terenurilor neutilizate. Suntem in discutii si cu Banca Mondiala si, daca ajungem la un proiect fezabil, il vom adopta", a declarat Ialomitianu.

Acesta nu oferit un orizont temporal in ceea ce priveste introducerea acestui impozit, data fiind conditionata de finalizarea discutiilor cu expertii Bancii Mondiale. "Noi ne dorim cat mai repede, pentru ca vrem sa ii sanctionam pe cei care nu lucreaza terenurile", a mai spus ministrul de Finante.

#fiscalitate, #impozite pe terenuri nelucrate, #impozite, #taxe , #stiri Gheorghe Ialomitianu