Ialomitianu: Guvernul nu sustine reducerea cotei unice

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 13:36
1415 citiri
Ialomitianu: Guvernul nu sustine reducerea cotei unice

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, marti, dupa votul din Senat pentru reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, ca Guvernul elaboreaza proiectul bugetului de stat pe anul 2011 pe baza cotei de 16%, transmite Mediafax.

"Guvernul a elaborat strategia fiscal-bugetara si elaboreaza bugetul de stat pentru 2011 pe baza cotei de 16%, atat la impozitul pe profit, cat si la impozitul pe venit. Deci, noi nu sustinem reducerea cotelor de impozit", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

Intrebat despre faptul ca initiativa legislativa a fost semnata inclusiv de actualul ministru al Economiei, Ion Ariton, ministrul de Finante a facut apel la rabdare, pana la votul final din Camera Deputatilor.

"Eu sunt convins ca in Camera Deputatilor aceasta initiativa legislativa va fi respinsa", a spus Ialomitianu.

De asemenea, el a mai afirmat ca proiectul bugetului de stat pentru 2011 va fi prezentat Parlamentului dupa adoptarea legilor care stau la baza elaborarii bugetului, in principal legea salarizarii unitare si legea pensiilor. 

"In momentul in care aceste legi vor fi adoptate, sigur ca vom veni cu proiectul in Parlament", a spus ministrul Finantelor.

Senatorii au adoptat, marti, cu 45 de voturi "pentru", 31 de voturi "impotriva" si 8 abtineri, un proiect de lege initiat de parlamentari PDL, prin care cota unica de impozitare este diminuata de la 16% la 10%.

Propunerea adoptata de Senat prevede modificarea articolului 43 din Codul Fiscal, stabilind ca, pentru veniturile impozabile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, pensii, investitii, activitati agricole, premii si alte surse, cota de impozit este de 10%.

Initiativa nu face referire si la impozitul pe profit.

Printre initiatori se regaseste si senatorul PDL Ion Ariton, actualul ministru al Economiei.

Unul dintre initiatori, Iulian Urban, a argumentat ca diminuarea la 10% a cotei unice de impozitare va duce la majorarea incasarilor la bugetul de stat, dar va genera si crestere economica, prin relaxarea fiscala.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ialomiteanu, #guvern, #cota, #unica, #senat , #stiri Gheorghe Ialomitianu