Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ialomitianu: Functionarii cu aceeasi pregatire vor primi acelasi salariu

Ialomitianu: Functionarii cu aceeasi pregatire vor primi acelasi salariu

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu a declarat joi ca se doreste ca toti functionarii cu aceeasi pregatire, indiferent de institutia la care lucreaza, sa primeasca acelasi salariu, exprimandu-si convingerea ca acest lucru va fi rezolvat prin legea salarizarii unitare.

"Noi vrem ca toti functionarii cu aceeasi pregatire, indiferent ca lucreaza la Ministerul de Finante sau la alta institutie, sa primeasca acelasi salariu. Si eu cred ca se va rezolva prin legea salarizarii unitare", a spus Ialomitianu.

Referindu-se la solicitarea sindicalistilor ca prevederea prin care stimulentele sunt introduse in salariul de baza sa fie trecuta in legea salarizarii unitare, ministrul a precizat ca, in urma negocieror, se va ajunge la cea mai buna formula.

"Noi suntem in plin proces de negociere cu sindicatele si cu patronatele privind noua lege de salarizare. Sindicatele au posibilitatea sa participe la aceste negocieri si sigur ca, in urma negocierii, se va ajunge la formula cea mai buna", a declarat ministrul.

Presedintele Traian Basescu a retrimis miercuri Parlamentului Legea de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind ca unele prevederi din actul normativ creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica, incalcand in mod vadit principiile salarizarii unitare in sistemul bugetar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1163 ori