Ialomitianu: dublarea CAS nu a fost propusa de la Finante

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:38
1000 citiri
Ialomitianu: dublarea CAS nu a fost propusa de la Finante

Proiectul privind dublarea CAS pentru persoane platite prin drepturi de autor nu a fost initiat de Ministerul Finantelor si nu apartine conducerii institutiei, fiind mai multe grupuri care au lucrat la document, inclusiv din afara ministerului, afirma ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. 

"Eu am discutat in Ministerul de Finante, sunt niste grupuri de lucru, dar nu pot sa mi-l insusesc ca ministru al Finantelor. Nu este initiat de Ministerul de Finante", a spus Ialomitianu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.

Intrebat de jurnalisti cine a redactat acest document, ministrul a aratat ca au fost mai multe grupuri de lucru "si din afara ministerului", fara a dori sa intre in detalii.

"Nu a fost discutat la nivelul conducerii ministerului pentru a fi inaintat. Nu apartine conducerii Ministerului de Finante", a repetat ministrul.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a transmis la randul sau jurnalistilor prezenti la briefing sa nu se concentreze "pe subiectele acestea de cancan", legate de cine a inaintat sau nu respectivul proiect.

Mai multe surse oficiale, inclusiv din Ministerul Finantelor, afirma ca grupul de lucru care a lucrat la acest proiect a fost coordonat de Dan Lazar, consilier al primului ministru.

In 2 septembrie, ziua in care ministrul Finantelor si cel al Muncii au fost remaniati alaturi de alti patru membri ai Cabinetului, a fost lansat in dezbatere, pe site-ul SGG, un proiect de modificare si completare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal ce prevede ca persoanele cu venituri din activitati independente vor plati contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual.

In proiect este prevazut ca noile contributii ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011 si sa se aplice incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2011.

In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Finantelor ca la elaborarea modificarilor la Codul Fiscal sa aiba in vedere faptul ca Guvernul nu sustine dublarea cuantumului de contributii sociale pentru persoanele platite cu drepturi de autor. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ialomitianu, #dublarea, #cas, #finante, #drepturi de autor , #stiri Gheorghe Ialomitianu