Ialomitianu: Cautam solutii de simplificare a fiscalitatii si contabilitatii

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 16:40
833 citiri
Ialomitianu: Cautam solutii de simplificare a fiscalitatii si contabilitatii

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi ca, impreuna cu reprezentantii mediului de afaceri, sunt cautate solutii de simplificare a fiscalitatii si contabilitatii, dar si gasirea unei forme de impozitare, dupa ce a fost eliminat impozitul minim, informeaza NewsIn.

"A fost eliminat impozitul minim, noi trebuie sa gasim o forma de impozitare a intreprinderilor mici, o forma simplificata si am cerut ajutor oamenilor de afaceri. Suntem in discutii cu mediul de afaceri privind gasirea unor solutii de simplificare a fiscalitatii si contabilitatii", a spus Ialomitianu.

La randul lor, reprezentantii oamenilor de afaceri sustin ca impozitul forfetar nu se va aplica anul viitor, pentru ca exista o serie de probleme tehnice.

"Impozitul forfetar nu se va aplica. Se pare ca pentru introducerea impozitului forfetar sunt o serie de probleme tehnice, pornind de la masurarea spatiilor contribuabililor respectivi si pana la numarul de mese, numarul de angajati si asa mai departe. Este o problema legata de chestiuni tehnice", a declarat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

#afaceri, #forfetar, #ialomiteanu, #impozit, #mediu, #minim , #stiri Gheorghe Ialomitianu