Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ialomitianu anunta mai multi bani la investitii si reducerea cheltuielilor sociale

Ialomitianu anunta mai multi bani la investitii si reducerea cheltuielilor sociale

Romania nu poate elabora un buget numai pentru plata salariilor si finantarea cheltuielilor sociale, filozofia bugetara pentru anul 2011 fiind alocarea a cat mai multi bani pentru investitii si cofinantare, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, transmite Mediafax.

"Filozofia bugetara pentru 2011 este urmatoarea: cat mai multi bani pentru investitii si cofinantare. Romania nu poate sa elaboreze un buget numai sa plateasca salarii si sa finanteze cheltuielile sociale", a spus Ialomitianu dupa un seminar organizat de reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Centrul Roman de Politici Europene.

Potrivit ministrului, cheltuielile sociale au o pondere foarte ridicata in buget, reprezentand 69 miliarde lei dintr-un total de 200 miliarde lei cat reprezinta cheltuielile totale.


"Exista o decizie foarte clara a Guvernului Romaniei privind rationalizarea cheltuielilor sociale. Ministrul Muncii are aceasta responsabilitate, de reducere a cheltuielilor sociale. In momentul de fata aceste cheltuieli au pondere insemnata in bugetul consolidat", a aratat Ialomitianu.


El a precizat ca asteapta ca ministrul Muncii, Ioan Botis, sa-i prezinte in perioada urmatoare varianta optima de reducere a cheltuielilor sociale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 781 ori
Citeste mai multe desprecheltuieli ialomiteanu investitii sociale