Ialomitianu: ANAF se afla in proces de restructurare, nu exclud o reducere de personal

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 16:41
1970 citiri
Ialomitianu: ANAF se afla in proces de restructurare, nu exclud o reducere de personal

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat luni ca nu exclude o reducere a numarului de personal al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), ca urmare a procesului de restructurare care se deruleaza in prezent, informeaza NewsIn.

"Legat de restructurare, este un proiect de act normativ depus la Guvern care prevede foarte clar reorganizarea ANAF. (...) Nu excludem, ca urmare a acestui proces de restructurare, sa fie o reducere a numarului de personal. Noi suntem in plin proces de restructurare, nu cred ca trebuie sa ne gandim de la centru cate administratii trebuie sa ramana", a mentionat Ialomitianu.

Potrivit acestuia, in urma procesului de restructurare, Garda Financiara si autoritatea vamala, la nivel central, ar urma sa fie in subordinea ANAF, iar la nivel local, Garda Financiara si birourile vamale vor fi in subordinea birourilor judetene de finante pentru a deveni mai eficiente si pentru a fi reduse costurile.

Ialomitianu a mai spus ca Garda Financiara trebuie orientata spre incasari.

"Avem in vedere si reducerea numarului de administratii fiscale, precum si un proces de consolidare al acestor unitati. Sigur ca vom avea o reducere a numarului acestora. Suntem in plin proces de restructurare. Avem si asistenta Bancii Mondiale, speram sa vorbim in scurt timp despre o administratie eficienta, moderna, care presteaza servicii de calitate, mai eficienta in prevenirea si combaterea evaziunii", a mai spus Ialomitianu.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#restructurare, #anaf, #reducere, #personal, #ialomiteanu , #stiri Gheorghe Ialomitianu