Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ialomitianu: Amenzi pentru cei care nu fac reevaluarea cladirilor

Ialomitianu: Amenzi pentru cei care nu fac reevaluarea cladirilor

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi ca vor fi sanctionati acei contribuabili care nu vor sa faca reevaluarea cladirilor, preferand sa le mentina sub pretul real pentru a plati impozite mai mici.

"Sanctionam acei contribuabili care nu vor sa faca reevaluarea cladirilor, lasandu-le la valori foarte mici. Vrem ca impozitele si taxele sa fie platite la valorile reale", a mentionat Ialomitianu.

Acesta a adaugat ca va fi mentinuta si in 2012 impozitarea suplimentara a persoanelor care detin mai multe proprietati sau masini.


"Si in domeniul turismului se sanctioneaza acei agenti economici care au spatii de turism si nu le folosesc, cota de impozit este de 5%. Incurajam sa fie folosite spatiile de pe litoral pe o perioada mai mare de sase luni.


Acei contribuabili care se gasesc in aceasta situatie vor beneficia de o reducere a impozitului pe cladiri cu 50%. Sigur ca aceste decizii le vor lua autoritatile locale", a mai spus Ialomitianu. 



Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1691 ori