Boc promite sa corecteze "mecanismul pervers" de la Finante

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 11:20
1198 citiri
Boc promite sa corecteze "mecanismul pervers" de la Finante

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca "mecanismul pervers" de la Ministerul Finantelor legat de acordarea stimulentelor va fi corectat prin lege, astfel incat stimulentele vor fi acordate numai in functie de performanta, potrivit Mediafax.

Boc a spus ca un profesor sau un medic care opereaza pe creier sau pe cord ar fi la fel de indreptatit sa primeasca stimulente.

"Mecanismul pervers de la Finante se va corecta prin lege, iar stimulente vor fi acordate doar pe baza de performanta", a spus Boc.

El a sustinut ca prin legile care sunt promovate acum va fi introdus un sistem echitabil de salarizare pentru toate persoanele platite din banii publici, inclusiv pentru angajatii de la Finante.

Sute de angajati din Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au declansat miercuri un protest spontan, nemultumiti ca nu aprimit in ultimele doua luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins la nivelul intregii tari.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, le-a spus, joi, angajatilor ca stimulentele pe august si septembrie vor fi deblocate, dupa ce o comisie formata din sindicalisti si reprezentanti ai MFP va analiza modul de acordare.

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat ca angajatii din Finante asteapta ca ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sa semneze documentele oficiale pentru acordarea stimultentelor, pana atunci ei reluandu-si activitatea.

In cazul in care Ialomiteanu se va razgandi, angajatii "nu isi vor mai relua activitatea decat atunci cand ministrul Finantelor va demisiona", a afirmat Vasile Marica.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify a decis să înceteze definitiv producția și suportul pentru Car Thing, playerul muzical pentru mașini, la mai puțin de un an de la lansarea sa. Utilizatorii au început să primească...
#boc, #finante, #stimulente, #angajati , #stiri Gheorghe Ialomitianu