Boc: Nu am cunostinta despre stimulentele sefilor de la Finante

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 15:04
1150 citiri
Boc: Nu am cunostinta despre stimulentele sefilor de la Finante

Premierul Emil Boc sustine ca nu are cunostinta despre faptul ca sefii din Ministerul Finantelor si-ar fi luat o parte din stimulentele acordate angajatilor, afirmand ca nu a fost informat in legatura cu acest subiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat, in timpul vizitei la soseaua de centura a Clujului de la Valcele-Apahida, daca stia ca sefii din Ministerul Finantelor luau o parte din stimulentele angajatilor, Boc a raspuns ca nu are cunostinta despre asa ceva.

"Eu nu am cunostinta de asa ceva. Noua formula a legii elimina si orice suspiciune cu privire la o asemenea posibilitate. Eu nu am avut cunostinta de asa ceva si nici nu am fost informat", a spus Boc. Intrebat, de asemenea, daca stie ca ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a luat stimulente de sute de milioane de lei vechi cand era seful Directiei de Finante Brasov si a dat ministerul in judecata, Boc a evitat sa dea un raspuns si a spus doar ca Guvernul incearca sa corecteze toate erorile din ultimii 20 de ani.

"Este exact ceea ce face Guvernul acum, incearca sa corecteze toate erorile din ultimii 20 de ani. Acum am ajuns si la acest capitol si am luat decizia de a merge pe performanta si de a corecta un sistem incorect care a functionat atatia ani. Suntem pusi in situatia de a corecta ce au facut gresit altii in 20 de ani. Dar nu vom renunta si vom merge pana la capat", a precizat Boc.

Un document sermnat de catre fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu nota, citand "rapoarte ale institutiilor abilitate", ca acordarea stimulentelor in MFP si ANAF e preferentiala, sefilor returnandu-li-se de catre angajati o parte din sume sau banii fiind distribuiti in sistem piramidal. Potrivit documentului, emis in 26 iulie si citat de Gandul, ambele tipuri de actiuni apartineanu "persoanelor cu functii de conducere".

Actul facea referire la "distributia preferentiala de stimulente (inclusiv conditionarea acordarii de stimulente de returnarea de catre conducerea unitatii a unei parti din acestea) si la colectarea de sume, distribuite drept stimulente de catre factori de conducere la nivel central si local, inclusiv redistribuirea lor in sistem piramidal".

Vladescu avertiza ca, in cazul primirii unui nou raport privind "actiuni imorale si ilegale", se va suspenda pe termen nelimitat acordarea stimulentelor.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, se judeca cu sine insusi intr-un proces intentat Ministerului Finantelor pe cand era director executiv adjunct al Directiei Finantelor Publice Brasov, pentru recuperarea unor sporuri salariale taiate de predecesorii sai in fruntea MF, relateaza Gandul.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#stimulente sefi finante boc , #stiri Gheorghe Ialomitianu