Basescu lui Botis si Ialomitianu: Nu repetati gestul de sfidare facut de predecesori

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 12:50
1154 citiri
Basescu lui Botis si Ialomitianu: Nu repetati gestul de sfidare facut de predecesori

Presedintele Traian Basescu a cerut, vineri, noilor ministri ai Muncii si Finantelor sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept "o sfidare" a opiniei publice, relateaza Mediafax.

Presedintele a spus ca i-a fost greu sa accepte plata stimulentelor, luna trecuta, in cele doua ministere, ca si cand ar fi adus bani la buget sau ar fi eradicat munca la negru.

"Mi se pare inadmisibil ca anumite sectoare sa-si prezerve favoruri care nu se justifica", a adaugat Traian Basescu.

"Daca vorbim de solidaritate, vreau sa fac cateva observatii. S-a mers pe ideea reducerii veniturilor salariatilor bugetari cu 25%. In aceste conditii, mi-a fost foarte greu sa inteleg sau sa accept ceea ce s-a intamplat luna trecuta, plata stimulentelor pentru cei din Ministerul de Finante si Ministerul Muncii, ca si cum Finantele realizase veniturile in bugetul de stat, iar Ministerul Muncii eliminase munca la negru. De aceea, va cer ferm, celor doi ministri, sa nu repetati eroarea de sfidare a opiniei publice care s-a petrecut luna trecuta la cele doua ministere", a spus Basescu.

In plus, presedintele a mentionat ca i s-a parut "penibil", in aceasta situatie, faptul ca unii demnitari isi doneaza integral salariul.

"Va rog sa ma credeti ca mi s-a parut penibil ca in aceste conditii demnitari ai statului isi doneaza integral salariul, iar cele doua ministere acorda stimulente pentru brava activitate de nerealizare a veniturilor si de inflorire a muncii la negru. E o atentionare care o fac catre toti membrii Cabinetului si ea pleaca de la ideea ca nu putem cere solidaritate romanilor atat timp cat noi protejam anumite categorii de salariati bugetari. De altfel, nici bugetarii nu ar mai gasi justificarea sa fie solidari cu masurile care s-au luat", a mai spus Basescu.

Ion Ariton - ministru al Economiei, Gheorghe Ialomitianu - ministru al Finantelor, Valerian Vreme - ministru al Comunicatiilor, Ioan-Nelu Botis - ministru al Muncii, Anca Boagiu - ministru al Transporturilor, Valeriu Tabara - ministru al Agriculturii au depus juramantul, vineri, in fata sefului statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#basescu, #botis, #greseli, #ialomitianu , #stiri Gheorghe Ialomitianu