Angajatii din ministere vor primi stimulente in functie de performante

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 00:50
1322 citiri
Angajatii din ministere vor primi stimulente in functie de performante

Pana la sfarsitul anului, stimulentele vor fi acordate angajatilor din ministere pe criterii de performanta, urmand ca de la 1 iaunarie 2011 sa intre in vigoare Legea salarizarii unitare care stabileste salarii egale pe functii similare, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean, scrie Newsin.

"Dupa cum stiti, de la 1 ianuarie, Legea Salarizarii va intra in vigoare, iar pe solicitarea presedintelui trebuie sa se pronunte Parlamentul si nu Guvernul. Pana la sfarsitul anului, vor fi acordate in continuare stimulente, insa pe criterii de performanta", a spus Ioana Muntean, chestionata cu situatia creata, pentru salariatii precum cei de la Finante, dupa ce seful statului a retrimis Parlamentului Legea de aprobare a OUG 1/2010 privind acordarea stimulentelor.

Ea a insistat asupra faptului ca, in ce priveste OUG 1/2010, Guvernul nu mai are nicio competenta, actul normativ aflandu-se la Parlament.

"Pana la sfarsitul anului se vor acorda stimulentele pe baza criteriilor de performanta, dupa care va intra in vigoare Legea salarizarii unitare care stabileste salarii egale pe functii similare in structurile statului", a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a retrimis Parlamentului Legea de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind ca unele prevederi din actul normativ creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica, incalcand in mod vadit principiile salarizarii unitare in sistemul bugetar.

Deputatii au adoptat, pe 19 octombrie, prin voturile reprezentantilor Coalitiei si ale PNL si cu abtinerea PSD, proiectul de lege care prevede includerea stimulentului mediu in salariul de baza pentru anumite categorii de bugetari.

Proiectul de aprobare a OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, cuprinde un amendament adus de Ministerul Finantelor, care vizeaza includerea stimulentelor in salariul de baza pentru fiecare functie publica, pe categorii, clase si grade profesionale si pentru fiecare functie contractuala.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a tinut sa le multumeasca deputatilor pentru decizia luata "de a corecta un sistem de salarizare nedrept, netransparent, care a dainut de 20 ani".

"S-a facut dreptate. Toti ministrii de finante de pana acum au promovat un sistem incorect, un sistem al stimulentelor, care nu a fost eficient pentru administatia fiscala. Multumesc, in momentul acesta, peste 30.000 oameni din Ministerul de Finante pot sta linistiti, nu mai sunt manipulati si santajati de sefii lor", le-a transmis Ialomitianu.

OUG 1 a fost invocata in timpul grevei de la ministerul de Finante ca o masura prin care sa-i determine pe functionari sa-si reia lucrul. Ialomitianu a promis atunci ca ordonanta va trece in cel mai scurt timp de Parlament.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify a decis să înceteze definitiv producția și suportul pentru Car Thing, playerul muzical pentru mașini, la mai puțin de un an de la lansarea sa. Utilizatorii au început să primească...
#legea salarizarii unice, # criterii de performanta, # minister, # salariati, #angajati, #stimulente , #stiri Gheorghe Ialomitianu