ANAF desfiinteaza 150 de administratii fiscale

Joi, 05 Mai 2011, ora 18:41
2191 citiri
ANAF desfiinteaza 150 de administratii fiscale

presedintele ANAF a anuntat ca 100-150 de administratii financiare din comune si orase mici vor fi desfiintate, urmand sa fie relocati peste 2000 de angajati. De asemenea, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor functiona in continuare separat la nivel teritorial.

"Discutiile noastre cu FMI au vizat reorganizarea ANAF si s-au analizat propunerile noastre.

Am decis desfiintarea in perioada urmatoare a 100-150 de administratii fiscale din orase mici si comune unde nivelul de colectare era ineficient, iar cei aproximativ 2.000 de angajati vor fi relocati catre sectoarele noastre unde exista un deficit de personal, respectiv control fiscal, executare silita si Directia de Mari Contribuabili, inclusiv Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti", a precizat Blejnar.

Presedintele ANAF a spus ca in prezent in judetele mici administratiile financiare se confrunta cu un excedent de personal, iar in alte zone exista deficit de personal in domeniile control fiscal, executare silita, precum si la Directia de Mari Contribuabili, astfel incat nu se pune problema unor disponibilizari.

"De doi ani de zile ANAF nu a mai facut angajari, iar cele peste 2.500 de persoane care au plecat la cerere nu au mai fost inlocuite. Sunt domenii unde avem nevoie de oameni, astfel incat vom face relocari", a explicat Blejnar.

Reprezentantul ANAF a mai spus ca in cazul Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare s-a luat decizia ca cele doua institutii sa functioneze in continuare separat la nivel teritorial.

"La nivel central cele doua institutii functioneaza impreuna, sub autoritatea ANAF. Au existat mai multe propuneri legate de reorganizarea ANAF, una dintre acestea fiind de comasare a Garzii si Autoritatii Vamale", a adaugat Blejnar.

La sfarsitul anului trecut, ANAF avea 29.421 de angajati, dintre care in Administratia Fiscala - 24.233 (din care peste 5.000 in Trezorerie), in Garda Financiara - 1.404 si in Autoritatea Nationala a Vamilor - 3.784, potrivit raportului de activitate al institutiei.

"ANAF va intra intr-o restructurare, o realocare a personalului, deoarece trebuie sa transferam o parte dintre angajati catre Directia Generala de Mari Contribuabili si sa reducem personalul de la ghisee pentru ca vom continua procesul de depunere online a declaratiilor.

Va fi un intreg proces de restructurare, pentru ca aceasta institutie trebuie sa fie mai eficienta. Daca vom aplica si un sistem integrat de informatizare, 20% din personalul ANAF va trebui directionat spre alte sectoare", declara, la sfarsitul lunii aprilie, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Ialomitianu a explicat ca proiectele de acte normative pentru restructurarea ANAF urmeaza sa fie discutate cu reprezentantii Fondului Monetar, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.

"Avem pregatite proiectele de actele normative, care trebuie discutate deoarece suntem intr-un acord care cuprinde si imbunatatirea activitatii ANAF. Chiar daca nu am fi incheiat un nou acord ar fi trebuit sa continuam implementarea reformelor. Agentia Fiscala trebuie restructurata, activitatea trebuie imbunatatita, gradul de colectare trebuie sa creasca. Beneficiem de asistenta expertilor pentru implemetarea acestor reforme", a mentionat Ialomitianu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#administratii financiare, #2000 angajati relocati, #Garda Financiara, #Autoritatea Nationala a Vamilor, #ANAF , #stiri Gheorghe Ialomitianu