Ialomitianu: Romania nu plateste salvarea altor tari!

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 10:41
1102 citiri
Ialomitianu: Romania nu plateste salvarea altor tari!

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat sambata, la Poiana Brasov, ca in prezent nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari.

"Romania a luat imprumut in situatii critice de la FMI si UE si trebuie sa ne manifestam si drepturile si obligatiile.

In momentul de fata nu se pune problema ca Romania sa contribuie cu fonduri la salvarea altor tari, dar sigur nu este exclus. Sa vedem in continuare ce decizii se vor lua, dar Romania trebuie sa se manifeste ca o tara cu drepturi depline si obligatii in UE", a precizat ministrul Finantelor.

Acesta a reamintit ca Romania a luat masuri responsabile pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.

"Trebuie sa fim prudenti pentru ca aceasta criza nu a trecut si tot ce am construit sa nu se duca pe apa sambetei. Multe organisme internationale ne lauda pentru masurile luate. Guvernul Boc nu a fugit de la guvernare asa cum s-a intamplat in Grecia, Italia, Spania.

Cand esti in UE trebuie sa vezi si drepturile si obligatiile, nu trebuie sa fim o tara de mana a doua. Trebuie sa-ti asumi si raspunderea. Atunci cand te imprumuti la Comisia Europeana si la FMI trebuie sa fii si contributor", a mai spus Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a participat sambata la Reuniunea regionala a organizatiilor UNPR din Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, care s-a desfasurat la Poiana Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gheorghe ialomitianu, #Romania contributie FMI , #Ministrul Finantelor