Ialomitianu: Guvernul trebuie sa aleaga intre investitii si majorarea salariilor

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 13:55
1254 citiri
Ialomitianu: Guvernul trebuie sa aleaga intre investitii si majorarea salariilor

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca guvernul va decide, pentru anul 2012, daca va da mai multi bani pentru investitii sau va majora salariile bugetarilor si pensiile.

"Daca in cursul anului 2012 situatia este buna, suntem in masura sa avem venituri mai mari si atunci guvernul va decide sa mareasca sumele pentru investitii sau, ceea ce cer cei din partea sociala, sa recupereze partea care a mai ramas din salarii sau indexarea pensiilor. Aceasta va fi decizia guvernului", a spus vineri, la Bistrita, la o intalnire cu mediul de afaceri local, Gheorghe Ialomitianu.

Ministrul Finantelor spune ca a asigurat guvernul ca va putea "duce" bugetul prevazut pentru anul 2012 indiferent de ceea ce se va intampla pe pietele financiare externe.

"Am asigurat guvernul ca acest buget il putem duce indiferent de ce se intampla pe pietele financiare. Noi avem posibilitatea prin acest buget sa facem fata socurilor din alte tari", a spus Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a anuntat ca, pentru anul 2012, impozitele si taxele vor ramane la valoarea din 2011 si se vor acorda in continuare garantii guvernamentale pentru obtinerea de credite si scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de munca.

In opinia lui Gheorghe Ialomitianu, Guvernul Boc a ajutat deja mediul de afaceri, in ciuda constrangerilor bugetare, prin majorarea cheltuielilor cu investitiile - chiar daca "nu totdeauna au fost derulate in mod eficient" -, programul "Prima casa", prin care s-au oferit garantii de aproximativ 1,9 miliarde de euro; s-au creat scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de munca de peste 180 milioane euro, suficiente pentru angajarea a 3.800 persoane; s-au imbunatatit Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, "care pana acum doi ani se adresau celor care incalca legea", prin care s-a redus birocratia.

La intalnirea de vineri organizata de Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si Camera de Comert si Industrie participa ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Economiei, Ioan Ariton, vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean, sefi de deconcentrate si oameni de afaceri.

#gheorghe ialomitianu, #guvern boc, #crestere salarii, #Ministrul Finantelor tinta deficit 2012 , #Ministrul Finantelor

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  6. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  7. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. România pune piciorul în prag: S-a opus unui proiect major al Uniunii Europene
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”