Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ialomitianu: Guvernul trebuie sa aleaga intre investitii si majorarea salariilor

Ialomitianu: Guvernul trebuie sa aleaga intre investitii si majorarea salariilor


Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca guvernul va decide, pentru anul 2012, daca va da mai multi bani pentru investitii sau va majora salariile bugetarilor si pensiile.

"Daca in cursul anului 2012 situatia este buna, suntem in masura sa avem venituri mai mari si atunci guvernul va decide sa mareasca sumele pentru investitii sau, ceea ce cer cei din partea sociala, sa recupereze partea care a mai ramas din salarii sau indexarea pensiilor. Aceasta va fi decizia guvernului", a spus vineri, la Bistrita, la o intalnire cu mediul de afaceri local, Gheorghe Ialomitianu.

Ministrul Finantelor spune ca a asigurat guvernul ca va putea "duce" bugetul prevazut pentru anul 2012 indiferent de ceea ce se va intampla pe pietele financiare externe.

"Am asigurat guvernul ca acest buget il putem duce indiferent de ce se intampla pe pietele financiare. Noi avem posibilitatea prin acest buget sa facem fata socurilor din alte tari", a spus Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a anuntat ca, pentru anul 2012, impozitele si taxele vor ramane la valoarea din 2011 si se vor acorda in continuare garantii guvernamentale pentru obtinerea de credite si scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de munca.

In opinia lui Gheorghe Ialomitianu, Guvernul Boc a ajutat deja mediul de afaceri, in ciuda constrangerilor bugetare, prin majorarea cheltuielilor cu investitiile - chiar daca "nu totdeauna au fost derulate in mod eficient" -, programul "Prima casa", prin care s-au oferit garantii de aproximativ 1,9 miliarde de euro; s-au creat scheme de ajutor de stat pentru crearea de locuri de munca de peste 180 milioane euro, suficiente pentru angajarea a 3.800 persoane; s-au imbunatatit Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, "care pana acum doi ani se adresau celor care incalca legea", prin care s-a redus birocratia.

La intalnirea de vineri organizata de Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si Camera de Comert si Industrie participa ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Economiei, Ioan Ariton, vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean, sefi de deconcentrate si oameni de afaceri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 984 ori