Ialomitianu: Cresterea salariilor e posibila din iunie

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 14:11
1893 citiri
Ialomitianu: Cresterea salariilor e posibila din iunie

Fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri ca e posibila cresterea salariilor bugetarilor de la 1 iunie printr-o analiza "severa" a cheltuirii banului public.

"Decizia se va lua dupa misiunea FMI si a Comisiei Europene din aprilie, daca conditiile impun acest lucru. Eu cred ca printr-o analiza foarte severa asupra modului de cheltuire a banului public, printr-o reducere a evaziunii fiscale, este posibil ca aceste masuri anuntate de presedinte, privind recuperarea partii ramase din taierile din 2010, sa fie aplicate. Este posibil ca o parte din ce nu s-a recuperat din taierile din 2010 se poate da la jumatatea anului", a declarat el.

Ialomitianu a adaugat ca in decizia finala a Guvernului o sa se ia in vedere si daca Executivul poata sa sustina marirea salariilor si in 2013 si in 2014. "Acum se analizeaza rezultate. Se impune si elaborarea proiectiei bugetare pe 2013 si 2014 si numai atunci poti sa iei o decizie privind majorarea unor cheltuieli.

Noi nu trebuie sa vedem numai daca este posibila in 2012 cresterea salariilor, trebuie sa vedem daca aceste majorari sunt sustenabile pe termen mediu, adica daca putem sa platim salariile si in 2013 si in 2014.

Oricum, cresterea salariilor nu e o noutate, noi am discutat permanent despre acest lucru, am discutat inca de anul trecut din octombrie, au fost discutii permanente cu FMI si CE, doar ca nu a fost momentul potrivit", a explicat deputatul PDL.

#declaratii Gheorghe Ialomitianu salarii bugetari, #crestere salarii bugetari iunie, #declaratii Traian Basescu Parlament , #Ministrul Finantelor