Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ialomitianu: Bugetul pentru 2012 asigura stabilitate economica

Ialomitianu: Bugetul pentru 2012 asigura stabilitate economica


Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat marti ca bugetul pentru 2012 are in vedere o politica prudenta, care sa asigure stabilitate economica si financiara, in conditii economice dificile pentru finantare.

"Un obiectiv al MFP a fost elaborarea bugetului pentru 2012, care este un buget care ia in calcul o politica prudenta, care sa asigure o stabilitate economica si financiara, in conditii grele de finantare a deficitelor, in conditiile in care in multe tari au incetinit nivelul de crestere, si ma refer la tarile unde Romania exporta mult, dar si in conditiile unor tulburari pe pietele internationale", a spus ministrul.

"Bugetul poate face fata unor eventuale derapaje pe pietele financiare, ca urmare a unor precautii, printre care acordul preventiv cu FMI. Nu am luat in calcul ca banii de la FMI si CE sa fie folositi pentru finantarea deficitului si refinantarea datoriei publice", a mai precizat Ialomitianu.

Ministrul a adaugat ca bugetul ia in calcul cheltuieli mai mari pentru investitii, dar in scadere pe partea de personal.

"Am considerat ca un lucru important este sa asiguram mai multi bani pentru investitii pentru o crestere sustenabila. Investitiile asigura in aceasta perioada singura sursa pentru a avea atat bani in economie, dar si locuri de munca. (...) Cheltuielile au devenit sustenabile, s-a reusit recastigarea increderii pe pietele financiare si o finantare mai buna" potrivit ministrului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1156 ori