Cine are nevoie de bursa in anul crizei?

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 20:51
3166 citiri

Pentru ambele institutii fundamentale ale economiei de piata, bursa de marfuri si bursa de valori, cuvantul de ordine este acelasi: preocuparea pentru atragerea vanzatorilor si cumparatorilor. Cele doua platforme de tranzactionare ar trebui sa joace un rol mai mare in atenuarea efectelor negative ale crizei economice si financiare ce se adanceste.

Vor putea Bursa de Valori si Bursa Romana de Marfuri sa faca fata noilor provocari? Vor intelege agentii economici si administratia centrala sa profite de oferta celor doua institutii intr-o perioada in care pretul tot mai mare al banilor impune o noua strategie a achizitiilor (inclusiv achizitiile publice) si reconsiderarea surselor de finantare?

In interviul acordat Bloombiz, actualul presedinte al Bursei de Marfuri, Septimiu Stoica, apreciaza ca sectorul energetic si agricultura isi vor spori ponderea in volumul activitatii bursiere.

Specialistul roman cu cele mai vechi stagii in dezvoltarea celor doua piete relansate in anii '90 atrage atentia aspura consecintelor pentru economie a neutilizarii facilitatilor de tranzactionare existente.

Vezi interviul video

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ele, #faca, #fata, #noilor, #provocari, #putea, #vor , #Editorial