Soros: zona euro va avea probleme mult mai mari decat criza din Grecia

Luni, 22 Februarie 2010, ora 12:12
1717 citiri
Soros: zona euro va avea probleme mult mai mari decat criza din Grecia

Zona euro trebuie sa se reformeze, pentru a putea face fata unei viitoare crize, dupa ce slabiciunile regiunii au fost scoase in evidenta de problemele bugetare din Grecia, a declarat miliardarul american George Soros.

Soros avertizeaza, intr-un articol publicat in Financial Times, ca zona euro se va confrunta cu probleme mult mai mari decat criza din Grecia, precizeaza Mediafax.

El subliniaza ca turbulentele generate de datoriile Atenei nu au facut decat sa scoata in evidenta slabiciunile uniunii monetare, punand sub semnul indoielii viabilitatea sistemului.


Zona euro se confrunta cu o problema fundamentala, anume absenta unei politici economice si bugetare comune si a unui mecanism institutional prin care sa se poata raspunde crizelor, precum posibilitatea ca mai multe state sa emita impreuna euroobligatiuni, considera omul de afaceri american.


"Imprumuturile ad-hoc ar trebui sa fie suficiente Greciei, insa nu ajuta cu nimic Spania, Italia, Portugalia si Irlanda, economii prea mari in cadrul uniunii monetare pentru a putea fi salvate in aceasta modalitate", a afirmat Soros.


El a adaugat ca supravietuirea Greciei nu rezolva problema viitorului monedei unice europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #euro, #grecia, #probleme, #soros , #stiri George Soros