Soros: Franta si Germania vor "ruinarea" industriei de servicii financiare din Londra

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 22:20
1769 citiri
Soros: Franta si Germania vor "ruinarea" industriei de servicii financiare din Londra

Franta si Germania vor sa vada "ruinata" industria de servicii financiare din Londra, a declarat miliardarul american George Soros, prezent la o conferinta in capitala britanica, transmite Bloomberg.

"Exista un curent de gandire in Europa continentala care ar vrea sa tina in frau Londra si s-o vada ruinata. Exista aceasta alianta franco-germana, aproape am spus conspiratie, o alianta sau o pozitie comuna", a spus Soros, care a contribuit la iesirea Marii Britanii din mecanismul ratelor de schimb in 1992.

Uniunea Europeana analizeaza propuneri criticate de sectorul financiar din Marea Britanie, care submineaza competitivitatea Londrei ca centru financiar la nivel mondial.

Franta si Marea Britanie au fost divizate si de numirea, la 27 noiembrie, a francezului Michel Barnier, un aliat al presedintelui Nicolas Sarkozy, in pozitia de comisar pentru servicii financiare al Uniunii Europene.

In 1992, Soros si alti investitori au contribuit la iesirea Marii Britanii din mecanismul ratelor de schimb, prin deprecierea lirei sterline, subminand credibilitatea guvernului conservator de la acea vreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#soros, #franta, #germana, #servicii financiare , #stiri George Soros