Cele mai socante citate despre criza economica

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 08:37
2717 citiri
Cele mai socante citate despre criza economica

Presa occidentala aduce in atentie din ce in ce mai des ideea unui colaps iminent in Europa, pe fondul crizei datoriilor suverane pornite de Grecia, care a atras acum mai multi giganti financiari. 

 

Ziarul Financiar a reunit cele mai socante citate despre situatia actuala a economiei mondiale, de la oameni de afaceri sau politicieni aflati in mijlocul evenimentelor.

George Soros: "Pietele financiare indreapta lumea spre o alta Mare Depresie, cu efecte politice incalculabile. Autoritatile, mai ales cele din Europa au pierdut controlul situatiei".

Mohammed El-Erian, CEO al fondului de investitii PIMCO, despre bancile franceze: "Clientii mari de pe retail, alaturi de clientii institutionali si cei de pe investitii vor parasi banca. Europa va fi aruncata intr-o criza in toata regula care agraveaza criza datoriilor suverane si umbreste semnificativ perspectivele economiei globale".

Attila Szalay-Berzeviczy, director la divizia de investitii a UniCredit: "Singura intrebare este cat timp vor mai putea actiunile zadarnice al BCE si UE sa sustina starea Greciei".

Stefan Homburg, directorul Institutului German pentru Finante Publice: "Euro se apropie de sfarsitul urat. Colapsul Uniunii Monetare pare acum inevitabil".

#criza, #criza economica, #criza financiara, #criza globala, #citat criza, #soros , #stiri George Soros