Cei mai mari traderi din lume

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 17:03
3790 citiri
Cei mai mari traderi din lume

Desi necunoscuti, pentru publicul larg, cei mai mari traderi au facut averi impresionante si se bucura de o reputatie solida pe piata de capital, mai ales datorita faptului ca au reusit sa invinga volatilitatea care caracterizeaza cercurile bursiere.

10. George Soros

Miliardarul George Soros este cunoscut pentru multe lucruri, dar evenimentul care i-a adus cea mai multa notorietate a fost in 1992, cand a prezis ca in Marea Britanie, lira se va devaloriza. Tot cu acest prilej, a vandut peste 10 miliarde de dolari, pe care i-a transformat in lire. De atunci, este cunoscut ca „omul care a spart Banca Angliei”.

9. David Einhorn

Einhorn s-a remarcat datorita doua pariuri pe care le-a facut. Unul a fost impotriva Allied Capital, pe care Einhorn l-a distrus, in timpul unui discurs la Coferintea Ira Sohn Investment.

De asemenea, traderul a jucat un rol activ in prabusirea Lehman Brothers, vorbind in public despre frustrarile sale legate de companie si de managementul acesteia.

Einhorn si-a infiintat propriu fond de investitii, cu un capital de 900.000 de dolari.

8. Paul Tudor Jones

Unul dintre cele mai cunoscute nume din domeniul finantelor, Paul Tudor Jones, este celebru pentru previziunea sa,  facuta in 1987. Atunci, cei mai multi credeau ca piata de capital se va prabusi.

Jones a pariat puternic impotriva acestui lucru si a castigat enorm. In prezent, Jones inca mai conduce fondul sau de investitii, Tudor Investment Corp, dar este, de asemenea, implicat in actiuni de filantropie, prin intermediul Fundatiei Robin Hood.

7. David Tepper

Ca fondator al Appaloosa Management, David Tepper este cel mai bine cunoscut pentru investitiile sale, in obligatiuni cu risc crescut si in actiuni.

Dupa criza financiara, Tepper, ca si John Paulson, a cumparat actiuni in cadrul bancilor mici pe care le-a vandut, castigand miliarde de dolari si rotunjindu-si veniturile.

6. Marty Schwartz

Marty Schwartz este unul dintre cei mari traderi in viata. Si-a inceput cariera la Bursa de Valori americana si a trecut rapid la tranzactionarea futures.

Unele dintre cele mai bune tranzactii ale sale sunt consemnate in cartile „Pitbull” si „Market Wizards”. In prezent, Schwartz ramane un profesionist al pietei de valori si tranzactioneaza futures pe petrol, la CME.

5. John Arnold

John Arnold si-a consolidat reputatia la Enron. A inceput tranzactionand fonduri speculative, la propriul sau fond, numit Centaurus Energy, dupa ce Enron s-a inchis.

Acum John Arnold este miliardar, iar una dintre cele mai cunoscute tranzactii pe care le-a facut este achizitia portofoliului Amaranth Advisors, dupa ce Brian Hunter a inregistrat o pierdere de 6 miliarde de dolari.

4. Jesse Livermore

Un alt trader cel putin la fel de cunoscut este Jesse Livermore, cunoscut pentru faptul ca a facut niste pariuri colosale in piata.

O parte dintre acestea a fost neprofitabila, iar Livermore a pierdut foarte multi bani. Investitiile pe care le-a facut au fost, insa, si rasplatite, iar profitul traderului a crescut semnificativ.

Cartea „Reminisces of a Stock Operator” ramane una dintre cele mai citite carti din industrie. Foarte multi specialisti sunt de parere ca metodele folosite de trader sunt inca de actualitate, puncteaza CNBC.

3. John Paulson

Advantage Fund, fondul lui John Paulson, se afla, in acest moment, intr-o perioada dificila, dar absolventul scolii New York University Stern School of Business a castigat sume considerabile, cand a investit in aur, acum cativa ani, cu putin timp inainte ca pretul metalului pretios sa ajunga pana la 1500 de dolari/uncie.

2. Jim Chanos

James Chanos este un detectiv care adora sa cerceteze  bursele pentru a gasi cele mai avantajoase portite de investitii.

Cunoscut pentru vanzarea actiunilor pariate impotriva pietei, (selling stocks short), Chanos a dus aproape de faliment firme precum Tyco, Boston Market si Worldcom MCI.

Unul dintre cele mai mari fructioase pariuri a fost facut dupa ce a pariat impotriva Enron. Chanos a decis acest lucru dupa ce a descoperit o serie de probleme asociate cu metodele folosite de ei in contabilitate.

1.    Kyle Bass

In perioada 2007 - 2008, Kyle Bass a trecut de la postul de manager necunoscut pana la unul dintre cei mai populari investitori, dupa ce a pariat impotriva pietei imobiliare. Vanzarea actiunilor mobiliare a functionat excelent, pentru fondul sau, Hayman Capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#actiuni, #bursa, #cotatii actiuni, #soros, #traderi, #tranzactii , #stiri George Soros