Soros s-a insurat pentru a treia oara. Presedintii FMI si Bancii Mondiale, printre invitatii la nunta

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 11:31
1948 citiri
Soros s-a insurat pentru a treia oara. Presedintii FMI si Bancii Mondiale, printre invitatii la nunta

Miliardarul american de origine maghiara George Soros s-a casatorit a treia oara, sambata, cu Tamiko Bolton, iar printre cei aproximativ 500 de invitati la nunta s-au numarat Christine Lagarde, Jim Yong Kim, dar si Bono.

George Soros, in varsta de 83 de ani, si Bolton, in varsta de 42 de ani, consultant in domeniile educatiei si sanatatii, s-au casatorit in cadrul unei ceremonii intime la resedinta miliardarului din Bedford, New York, pe care acesta a cumparat-o in 2003, de la scriitorul Michael Crichton. La ceremonie au participat membri ai familiei, inclusiv cei cinci copii ai lui Soros, a declarat o sursa pentru Reuters.

Pentru Soros, om de afaceri, investitor si filantrop, care are o avere de peste 20 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, acesta este al treilea mariaj, in timp ce pentru Bolton este al doilea.

Cei doi s-au cunoscut la o petrecere in 2008 si s-au logodit in august 2012.

La receptia de dupa ceremonie, care a avut loc la Caramoor Center for Music and the Arts, un complex luxos din Westchester County, au participat aproximativ 500 de invitati.

Printre acestia s-au numarat presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, si cativa sefi de state, precum Hendrik Toomas Ilves, presedintele Estoniei, Ellen Johnson Sirleaf, presedintele Liberiei, si Edi Rama, premierul Albaniei.

Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar International, si Bono, solistul trupei U2, au fost de asemenea invitati. Potrivit unor surse, la nunta au fost invitati si oamenii de afaceri Paul Tudor Jones si Julian Robertson, dar si liderul minoritatilor din Camera Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, si guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, ambii democrati, omul de afaceri britanic Jonathan Adair Turner, cunoscut ca baronul Turner de Ecchinswell, si ministrul italian al Afacerilor Externe, Emma Bonino.

Printre cei care au tinut discursuri la nunta s-a numarat fostul secretar general al ONU Kofi Annan.

Vineri seara, Soros si viitoarea sa sotie au gazduit o receptie pentru 300 de invitati la Museum of Modern Art din Manhattan, New York

La petrecerea de sambata, cuplul a cerut invitatilor sa faca donatii in loc sa ofere cadouri, printre asociatiile care au beneficiat fiind Global Witness, Harlem Children's Zone, National Dance Institute, Planned Parenthood si Roma Education Fund.

George Soros a devenit bogat si celebru in 1992, in urma unei tranzactii istorice, prin care a facut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

In 1993, George Soros a infiintat Fundatia pentru o Societate Deschisa, numita si Fundatia Soros.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#soros casatorie, #invitati nunta Soros, #Soros FMI, #Soros Banca Mondiala, #familie Soros, #viata personala George Soros , #Familia