Soros cumpara actiuni. In ce companii investeste banii?

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 18:05
2674 citiri
Soros cumpara actiuni. In ce companii investeste banii?

Compania de investitii a miliardarului George Soros, si-a largit portofoliul de actiuni in primul trimestru al anului, incluzand actiuni ale JPMorgan Chase & Co si Suntrust Banks Inc, dar renuntand la participatiile la Google.

Soros Fund Management, afacere de 25 miliarde de dolari, cu sediul in New York, si-a marit portofoliul cu 7% prin adaugarea a 606.000 actiuni JPMorgan, in valoare de 28 milioane de dolari si inca 3,2 milioane de actiuni Suntrust, evaluate la 77 milioane de dolari, releva un raport trimestrial al companiei, citat de Bloomberg.

Actiunile JPMorgan, tranzactionate pe bursa de la New York, s-au depreciat cu 11%, dupa ce compania a dezvaluit ca a pierdut doua miliarde de dolari prin tranzactionarea cu derivate sintetice. Pierderile au dus la demisiile unor lideri de top ai bancii, iar CEO-ul Jamie Dimon a spus ca investitiile cu risc crescut au fost "eronate, complexe, executate prost si monitorizate si mai prost".

Compania lui Soros a mai cumparat si 3,75 milioane de actiuni la CVR Energy Inc, companie energetica din Texas, actiuni care valorau 100 milioane de dolari la finalul lunii martie. Pe 7 mai, miliardarul Carl Icahn a castigat dreptul de achizitie a rafinariei dupa ce majoritatea actionarilor au fost de acord sa ii vanda actiuni la pretul de 30 de dolari per unitate. Pretul acestora a crescut cu 62% anul acesta.

Soros a vandut actiunile Google

De asemenea, Soros a vandut si 260.000 de actiuni ale Google, una din cele mai mari companii de Internet, cu sediul in Mountain View, California. Pachetul avea la finalul lunii martie o valoare de 168 milioane de dolari.

Actiunile detinute de Soros Fund Management in companiile americane valoreza 5,75 miliarde de dolari, in crestere de la 4,18 miliarde de dolari, suma anuntata la finalul lui 2011.

Actiunile europene, apetisante

Conform legislatiei americane, companiile care administreaza bunuri in valoare de peste 100 milioane de dolari trebuie sa informeze autoritatile, in termen de 45 de zile, de la finalul trimestrului.

In ianuarie, miliardarul George Soros a declarat ca isi doreste sa achizitioneze chiar si mai multe obligatiuni italienesti, dupa ce fondul pe care il conduce a cumparat obligatiuni in valoare de doua miliarde de euro, detinute de falimentarul MF Global.

Omul de afaceri George Soros a cumparat, prin intermediul fondului sau de investitii, obligatiuni europene in valoare de doua miliarde de dolari si recunostea, intr-un interviu acordat Reuters, ca vrea sa cumpere chiar si mai multe obligatiuni italienesti.

In opinia miliardarului acestea se pot dovedi extrem de profitabile deoarece valoarea randamentelor este atractiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#investitii George Soros, #actiuni cumparate George Soros , #Afaceri