Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miliardarul George Soros pariaza pe obligatiunile italienesti

Miliardarul George Soros pariaza pe obligatiunile italienesti


Miliardarul George Soros a declarat ca isi doreste sa achizitioneze chiar si mai multe obligatiuni italienesti, dupa ce fondul pe care il conduce a cumparat obligatiuni in valoare de doua miliarde de euro, detinute de falimentarul MF Global.

Omul de afaceri George Soros a cumparat, prin intermediul fondului sau de investitii, obligatiuni europene in valoare de doua miliarde de dolari si recunoaste, intr-un interviu acordat Reuters ca vrea sa cumpere chiar si mai multe obligatiuni italienesti.

In opinia miliardarului strain, acestea se pot dovedi extrem de profitabile, pentru ca valoarea randamentelor este atractiva.

George Soros crede ca in cativa ani, randamentul obligatiunilor italienesti s-ar putea dovedi atractiva, iar investitorii care decid sa riste si sa achizioneze acest tip de certificate vor avea un profit considerabil. Miliardarul recunoaste ca este o speculatie destul de riscanta, dar ca profitul merita riscul.

In plus, George Soros spune ca aceasta este una dintre speculatiile paradox, care arata ca pietele financiare nu functioneaza asa cum ar trebui, dar ca se pot obtine castiguri datorita acestei particularitati.

"Daca as putea, as investi si mai mult si as majora portofoliul de obligatiuni italienesti, pentru ca s-ar putea dovedi, pe termen lung, profitabile. Intr-adevar este o speculatie foarte riscanta, pentru ca pe termen lung, daca randamentele ajung la 10% risti sa pierzi o suma considerabila de bani.

La un randament de 6%, obligatiunile italienesti sunt o speculatie. La un randament de 4 sau 5%, reprezinta o investitie atractiva", explica George Soros, in interviul acordat Reuters.

Urmareste interviul aici:Intrebat daca exclude posibilitatea unui faliment al statului italian, miliardarul american considera ca acesta ar putea fi evitat. "In cazul in care falimentul nu va fi evitat, ar insemna sfarsitul Europei. De asemenea, ar avea consecinte negative pentru intreaga lume", mai spune George Soros.

Pe 9 decembrie, anul trecut, miliardarul american George Soros a facut o noua achizitie riscanta, mizand ca ar putea fi extrem de profitabila. Omul de afaceri a cumparat obligatiuni europene in valoare de doua miliarde de dolari. Actiunile erau detinute in mod formal de MF Global, cel mai mare fond din lume care a dat faliment.

Miliardarul George Soros a investit masiv in 2010, in obligatiuni italiene, spaniole, portugheze si irlandeze, pariind ca acestea vor reveni pe crestere anul acesta. Omul de afaceri speculeaza ca acestea vor fi din nou valoroase dupa ce va trece criza datoriilor suverane.

George Soros a dat lovitura in 1992, cand a pariat pe lira sterlina, intr-un moment in care nimeni nu avea incredere in valuta Marii Britanii. Cresterea spectaculoasa a lirei sterline i-a adus miliardarului ameircan un profit de 1.000.000 de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2394 ori