Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de peste 800 de milioane de euro pe piata imobiliara din Bucuresti

Investitie de peste 800 de milioane de euro pe piata imobiliara din Bucuresti

Compania multinationala TriGranit Development Corporation vrea sa investeasca peste 800 de milioane de euro pe piata imobiliara din Bucuresti.Proiectul denumit Esplanada City Center, va avea o suprafata de aproximativ 700.000 de metri patrati, care va cuprinde birouri, spatii comerciale, cladiri rezidentiale, hoteluri si spatii verzi.

Conform estimarilor directorului executiv al companiei, Todd Cowan, lucrarile de constructie vor dura intre cinci si sapte ani. Forma finala a centrului nu a fost inca definitivata, urmand sa evolueze in functie de cerintele pietei.

Terenul pe care ar vrea sa se construiasca, cu o suprafata de 107.000 de metri patrati, este detinut de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si este delimitat de strazile Unirii, Octavian Goga, Nerva Traian si Mircea Voda.

La lansarea oficiala a grupului in Romania, directorul executiv al companiei, Todd Cowan a spus ca in urmatorii ani TriGranit Development va investi in tara noastra peste 1,5 miliarde de euro.

Primul proiect este un centru comercial la Cluj, care va necesita investitii de peste 100 de milioane de euro, a spus Todd Cowan.

Urmatoarele investitii anuntate de TriGranit, sunt in valoare de aproximativ 500-600 de milioane de euro si vor fi la Bucuresti, Constanta si Cluj. Pe litoral, compania are in proiect statiuni turistice de lux.

Todd Cowan spune ca toate proiectele vor fi realizate in parteneriat public-privat, acordurile finale cu Guvernul si autoritatile locale urmand sa fie semnate pana la finele acestui an.

Pentru aceasta reprezentantii firmei s-au intalnit si cu vicepremierul George Copos.

TriGranit Development Corporation, este o companie multinationala cu capital american, canadian, britanic si maghiar, care activeaza in domeniul tranzactiilor imobiliare in centrul si estul Europei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 861 ori