Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hotelul Hilton a ramas fara stele

Hotelul Hilton a ramas fara stele

Hotelul din buricul Capitalei, detinut de George Copos, a ramas fara clasificare, dupa ce oamenii Elenei Udrea l-au luat la puricat. Hotelul Athenee Palace Hilton, din Capitala, si-a pierdut miercuri cotatia de cinci stele.

Un control al Ministerului Turismului a descoperit ca unitatea de cazare functioneaza pe o noua societate comerciala, fapt nedeclarat in termen legal si care ii suspenda astfel autorizatiile obtinute initial.

Copos, la tribunal cu primaria


Problema parcarii a aparut in momentul in care Primaria Capitalei a reziliat contractele cu firma Dalli pentru 11 parcari din Bucuresti, printre care se numara si suprafata din fata Hiltonului.


Sorin Oprescu a anulat astfel contractul de inchiriere a spatiului care fusese incheiat intre Ana Hotels, compania lui George Copos, si Dalli, firma care a fost detinuta de Dorin Cocos, sotul ministrului turismului, Elena Udrea.


Ramas fara parcare si fara sa gaseasca intelegere la municipalitate, George Copos a chemat primaria in judecata, in baza Hotararii de Guvern nr. 955/2004.


"Am solicitat primariei inchirierea suprafetei in baza articolului 24, care prevede ca «locurile de parcare aflate la o distanta mai mica de 50 m de unitatile hoteliere, complexuri comerciale, sali de spectacole, baze sportive vor fi atribuite acestora prin inchiriere» si au refuzat.


Daca fac un calcul, cu spatiul din fata hotelului si cel din lateral, am 94 de locuri de parcare", sustine George Copos, patronul Ana Hotels.


Ministerul Turismuluimai detine aproximativ 3% din pachetul de actiuni al unitatii de cazare


Construit in 1914, Athenee Palace a fost pentru mult timp sinonim cu cele mai inalte standarde de servicii, confort si alimentatie pentru turistii straini.


In 1997, a fost complet restaurat si renovat si, de atunci, functioneaza sub management Hilton.


Hotelul este insa detinut de compania lui George Copos, Ana Hotels, care are si un numar de mici actionari.


Printre acestia se numara si statul, care detine aproximativ 3%, prin intermediul firmei Athenee Palace SA. Ministerul Turismului detine 33,98% din Athenee Palace SA, care este reprezentata in Ana Hotels cu un pachet de 10%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1587 ori
Citeste mai multe despreactiuni autorizatii hilton hotel