Hotelul Hilton a ramas fara stele

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 13:22
1843 citiri
Hotelul Hilton a ramas fara stele

Hotelul din buricul Capitalei, detinut de George Copos, a ramas fara clasificare, dupa ce oamenii Elenei Udrea l-au luat la puricat. Hotelul Athenee Palace Hilton, din Capitala, si-a pierdut miercuri cotatia de cinci stele.

Un control al Ministerului Turismului a descoperit ca unitatea de cazare functioneaza pe o noua societate comerciala, fapt nedeclarat in termen legal si care ii suspenda astfel autorizatiile obtinute initial.

Copos, la tribunal cu primaria

Problema parcarii a aparut in momentul in care Primaria Capitalei a reziliat contractele cu firma Dalli pentru 11 parcari din Bucuresti, printre care se numara si suprafata din fata Hiltonului.

Sorin Oprescu a anulat astfel contractul de inchiriere a spatiului care fusese incheiat intre Ana Hotels, compania lui George Copos, si Dalli, firma care a fost detinuta de Dorin Cocos, sotul ministrului turismului, Elena Udrea.

Ramas fara parcare si fara sa gaseasca intelegere la municipalitate, George Copos a chemat primaria in judecata, in baza Hotararii de Guvern nr. 955/2004.

"Am solicitat primariei inchirierea suprafetei in baza articolului 24, care prevede ca «locurile de parcare aflate la o distanta mai mica de 50 m de unitatile hoteliere, complexuri comerciale, sali de spectacole, baze sportive vor fi atribuite acestora prin inchiriere» si au refuzat.

Daca fac un calcul, cu spatiul din fata hotelului si cel din lateral, am 94 de locuri de parcare", sustine George Copos, patronul Ana Hotels.

Ministerul Turismului mai detine aproximativ 3% din pachetul de actiuni al unitatii de cazare

Construit in 1914, Athenee Palace a fost pentru mult timp sinonim cu cele mai inalte standarde de servicii, confort si alimentatie pentru turistii straini.

In 1997, a fost complet restaurat si renovat si, de atunci, functioneaza sub management Hilton.

Hotelul este insa detinut de compania lui George Copos, Ana Hotels, care are si un numar de mici actionari.

Printre acestia se numara si statul, care detine aproximativ 3%, prin intermediul firmei Athenee Palace SA. Ministerul Turismului detine 33,98% din Athenee Palace SA, care este reprezentata in Ana Hotels cu un pachet de 10%. 

#actiuni, #autorizatii, #hilton, #hotel , #stiri George Copos