Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DNA aliniaza primul unsprezece

DNA aliniaza primul unsprezece
Fratii Ioan si Victor Becali, Copos, Borcea, Padureanu, MM Stoica, Netoiu, Gica Popescu, Mircea Stoenescu si Sica Puscoci sint urmariti penal pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani

Directia Nationala Anticoruptie a jucat aproape doi ani la tatonare inainte sa dea primele rezultate ale anchetei din fotbal. Din lotul pe care DNA l-ar cantona in zeghe la Jilava fac parte nume grele ale fotbalului romanesc - fratii Ioan si Victor Becali, Gica Popescu, George Copos, Cristi Borcea, Jean Padureanu, Mircea Stoenescu, Mihai Stoica, Gheorghe Netoiu si Sica Puscoci, toti zece fiind urmariti penal pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani in cazul transferurilor unor fotbalisti.

Potrivit probelor administrate de procurori, respectiv raspunsurile primite in cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate in mai multe state din Europa si Asia (intre care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia), precum si din analizele efectuate de Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) si Garda Financiara a rezultat ca persoanele respective, impreuna sau in parte, prin tranzactii ilegale si folosire de interpusi, au externalizat sume de peste zece milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat. Astfel, conform unui comunicat DNA, in perioada 1999-2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate in conturile firmelor offshore din Insulele Virgine si Olanda, iar ulterior, unii dintre invinuiti si-au insusit in interes personal sumele externalizate. Banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo, Rapid, Gloria Bistrita si Otelul rezultate din transferul in strainatate a 12 fotbalisti: Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sanmartean, Florin Bratu, Dan Alexa, Adrian Mihalcea, Nicolae Mitea, Cristian Dulca, Ionel Ganea si Iulian Arhire.

Bugetul de stat, prin neinregistrarea in contabilitatea celor patru cluburi a veniturilor rezultate din transferuri si implicit prin diminuarea veniturilor impozabile, a fost prejudiciat cu o suma de peste 1,7 milioane de euro. Totodata, raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, nu s-a perceput de catre Federatia Romana de Fotbal procentajul aferent fiecarui transfer, in conformitate cu reglementarile interne, prejudiciul in dauna Federatiei totalizind aproximativ 600.000 de euro.

<b>Bloombiz</b>

<a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17111&art=41623&cHash=2f73a83ec1>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1659 ori